3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Sahilde esrarengiz kemikler

Kozlu sahiline vuran kemikler, balıkçıları endişelendiriyor. Daha önce tıbbi atıkların doldurduğu Kozlu sahilinde şimdi esrarengiz kemikler görüldü.


Kemiklerin insan kemiği olabileceğini belirten balıkçılar kemiklerin incelenmesini istedi. 27 yıldır balıkçılık yapan İsmet Yıldız (52), yandaki çöp alanına atılan kemiklerin olabileceğini söyledi.

Kemiklerin insan kemiği de olabileceğini belirten Yıldız, "Balık avlamaya sandalla çıkamadığımız zaman sahilden sırık atarak avlanıyoruz. Fakat her sırık atışımızda denizde hayvan kemiği midir insan kemiği midir belli olmayan kemik çeşitleri bulunuyor" dedi. Her dalgada bu kemiklerin karaya vurduğunu anlatan Yıldız, şöyle konuştu: "Bunların nereden geldiği belli değil. Bu kemikler kimler tarafından atılıyor. Ne olduğunu biz çözemedik. Yan tarafta çöplük var. Çöplükten gelen kemiklerin daha büyük olduğunu gözlemledik. Büyük kemiklerin hayvan kemiği olduğu belli oluyor ama denizden çıkan kemiklerin arasında küçükleri var. Bu kemiklerin insan kemiği olabileceği bizi şüphelendiriyor."


Kemiklerin araştırılmasını isteyen balıkçılar, konuyla ilgili açıklama beklediklerini bildirdi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2008 Perşembe 18:13:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?