3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Sahile özel temizlik aracı

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesinde, Belediye Başkanlığı tarafından deniz sahilinin temizlenmesi için temizleme aracı alındı.


Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, Filyos Sahili’nin gelişigüzel temizlenebilmesi için belediye tarafından sahil temizleme aracı aldığını belirtti. Başkan Ünal, beldeye gelen yerli ve yabancı turistlerin en büyük şikayet ettiği sahilin kötü görünümü olduğunu ve Filyos Çayı’na dökülen çöplerin akıntı olması sonucunda sahilde biriktiğini ifade etti. Sahilin yaz sezonuna açılması için belediye tarafından temizlik aracı aldığını söyleyen Ünal, “Bizim Filyos olarak göreve geldiğimiz ve bundan önceki dönemlerde Filyos’a gelen turistlerin en büyük şikayet ettiği konu sahillerimizin kirliliğidir. Sahillerimizin kirli olması aslında bizden kaynaklanan bir olay değil. Bizim sahillerimizin kirli olması Filyos Çayı boyunda bulunan belediyelerimizin ırmağa döktüğü Filyos Çayı’na döktükleri malzemeler ve çöpler bozuk havalarda dalgalı havalarda Filyos kıyılarına vuruyor. Karabük ve Kastamonu’dan gelen çöpleri temizlemekte bize düşüyordu.

Biz göreve geldiğimizde baktık sahillerimiz kirli, bizim bu çöpü temizlememiz lazım, insan gücüyle temizlemeye çalıştık ancak insan gücüyle olmuyor. Çok büyük zaman ve çok büyük emek harcamak gerekiyor. Bunun bir makinesini araştırdık makinesini bulduk. Batı Karadeniz Bölgesi’nde hiçbir belediyede olmayan sahil temizleme aracını aldık. Şu anda deneme çalışmaları yapılıyor. Çok iyi sonuç verecek, yurt dışından ve yurt içinden gelecek olan turistler için çok güzel çok ince kum oluşuyor. Bütün bölgemizin insanlarının denize girebileceği bir şekle giriyor. Bu makine önemli bir makine sahildeki kumu kaldırıyor. Kumun içindeki kirlilikleri temizliyor. Temizledikten sonra temiz kumu bırakıyor. Kumda böyle havalandırılıp çok temiz bir görüntü oluyor. Ben bu bölgede yaşayan insanlara Ankara ve İstanbul’da yaşayan insanlara Filyos’u görmeye davet ediyorum ve Filyos’tan çok memnun kalacaklar” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2009 Pazartesi 16:53:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?