3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Sahnede evlenme teklifi

TİYATRO SAHNESİNDE EVLENME TEKLİFİ

Zonguldak Belediye Kültür ve Sanat Merkezi'nin Tiyatro Salonu ilginç bir anı yaşadı. Beş yıldan bu yana tiyatro sahnesini paylaşan Ferdi Kazancı, Merve Kahraman'a evlenme teklifinde bulundu. Şaşkınlığını gizleyemeyen genç kız teklife 'Evet' cevabını verdi.

Belediye Kültür ve Sanat Merkezi'nde 6 yıl önce tiyatroya başlayan 28 yaşındaki Ferdi Kazancı, bir yıl sonra tanıştığı kız arkadaşı Merve Kahraman'ı tiyatroya dahil etti. Beş yıldır tiyatro oynayıp birlikteliklerini sürdüren Ferdi Kazancı, provasını bir ay önce yaptığı organizasyonu Dünya Tiyatrolar Günü'nden bir gün sonra yaptı. Organizasyonu 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde yapmak istediğini belirten Kazancı, bunu bir gün sonra yapabildiğini söyledi.

Tiyatrodan ayrıldıklarını söyleyen Ferdi Kazancı ve Merve Kahraman, seyirci olarak Zonguldak Karaelmas Üniversitesi öğrencilerinin sergilediği "Veli'nin Oğlu" isimli tiyatro oyununu izlemeye geldi. Tiyatro başlamadan önce Merve'nin yanından ayrılan Ferdi Kazancı, sahne arkasında son hazırlıklarını yaptı. Tiyatro yönetmeni Engin Çöl, sahneye gelerek seyircilerin arasında oturan 22 yaşındaki Merve Kahraman'a 'Merve, Ferdi ile evlenir misin?' diye sordu. Salonda bulunan diğer arkadaşları da yüksek sesle aynı soruyu yöneltti.

Şaşkınlığını gizleyemeyen Merve Kahraman, gözleriyle erkek arkadaşını aradı. Bu sırada sahneye gelen Ferdi Kazancı, kısa bir konuşma yaptıktan sonra cebinden tek taş yüzük çıkarttı. Sahneye gelen Merve Kahraman'ın önünde diz çöken Ferdi Kazancı, 'Benimle evlenir misin?' diye sordu. Merve ise üst üste yaşadığı şaşkınlıkların ardından 'Buna ne diyebilirim ki, Evet' diye cevap verdi.

Birbirlerine sarılan çift, sahneden inip tebrikleri kabul etti. Ardından üniversite öğrencileri tiyatro oyununu sergiledi. Oyun boyunca Merve Kahraman şaşkınlığını üzerinden atamazken, Ferdi Kazancı bol bol derin nefes aldı.

Oyun sonrası yaşadıklarını değerlendiren Ferdi Kazancı, bu organizasyonu yaklaşık iki aydır planladığını belirterek şöyle konuştu: "Bunu BKM'de yapmamın amacı 7 yıl önce tiyatroya burada başlamamdır. Bu organizasyonda tiyatrocu arkadaşlarımın olmasını çok istedim. En önemlisi onu sevdiğimi herkesin duymasını istedim. Bu organizasyonda herkese teşekkür etmem lazım. Dünya Tiyatrolar Günü'ne yapmak isterdim. Olmadı, bir gün sonrası oldu. Yine hafta olduğu için haftaya yaydık. Ama BKM olduğu sürece daha çok

değişik şeyler göreceksiniz. Her sene burada elimizden geleni yapıyoruz. Tiyatrodan elimi ayağımı çektim, artık fahri olarak oyunculuk yapıyorum. Buradaki ekipler, biraz destek verildiği zaman ne yapabileceklerini gösteriyor. Yaratıcılık çok basit bir şey. Çok şeyi görebilirler, yeter ki destek verilsin. Herkes bizi izlemek için koltukları doldursun. Gerisi çok basit."

Evlenme teklifini kabul eden Merve Kahraman da söyleyecek bir şey olmadığını belirterek sözlerine şöyle devam etti. "Bu gün olması gerçekten çok güzel. Ama şaşırdım tabii ki. Çok mutlu ve sevinçliyim. Şaşırdım ama iyi ki de şaşırttı."

BABAMIZI SEVİYORUZ

Görüntüleri izleyince kendilerinin de çok şaşıracağını söyleyen Ferdi Kazancı, esprili bir dille 'Babamızı seviyoruz' dedi. Merve ile tanıştıktan bir ay sonra 'Bu kız' dediğini hatırlatan Ferdi Kazancı, evlilik yoluna devam edeceğini söyledi. 27 Nisan 2011 tarihinde birlikteliğinin beşinci yılı olacağını anlatan Kazancı, şöyle konuştu: "Bir ay erkene çektik ama beş yıl oldu. Merve ile birlikteliğime başladığımdan bir ay sonra zaten 'Bu kız' dedim. Ciddiyetimi o da biliyor, ailesinden çoğu kişi de

biliyor. Buradaki evlilik teklifi benim için bir formalite ama hani ben bir şey yapacaksam Ferdi Kazancı olarak değişik bir şey yapmalıyım. Bunu da en iyi burada yapabileceğimi düşündüm. Beş yıllık birlikteliğin üzerine hayırlısıyla evlilik yoluna devam edeceğim. Bundan sonra da hayırlı olur inşallah"

PROVADAN PROVAYA GÖRÜŞÜRDÜK

Tiyatrocuların cefakar insanlar olduğunu söyleyen Ferdi Kazancı, provadan provaya görüşen çift olduklarını anlattı. İleride aile tiyatrosu kuracağını söyleyen Kazancı, sözlerine şöyle devam etti: "Ben tiyatroya başladıktan bir yıl sonra Merve ile tanıştım ve onu da tiyatroya dahil ettim. Beraber oyunculuk yapmaya başladık. Tiyatro hayatım onunla devam ederken, çok şey yaşadık. Tiyatrocular gerçekten cefakar insanlar, kahır çeken insanlardır. Biz ilişkimizi bile 5 yıldır tiyatro yaşamışız. Provadan

provaya görüşen bir çift gibiydik ama bundan sonra da amacımı söyleyeyim onu da bilin. Aile Tiyatrosu kuracağım, artık küçük Ferdi ve Merveler bizimle birlikte oynayacak. Daha da devam edeceğiz, boşluk olduğu sürece Allah bize nefes verdiği sürece sahne tozunu zamanında yuttuk. Gerçekten o büyü kaybolmuyor. Bundan sonra da kaybolmaz."

İKİ SEVİNÇ YAŞADIK

Tiyatro tozu yutanın sahneleri unutamadığını söyleyen Belediye Kültür ve Sanat Merkezi Müdürü Abdullah Bakır da, "27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nü kutladığımız bu haftada iki sevinci bir arada yaşadık. En büyük sevinç ise Merve ile Ferdi'nin güzel bir başlangıca adım atmalarıydı. Bu akşamki organizasyon Merve için sürpriz oldu ama ben onların birbirlerini ne kadar çok sevdiklerini biliyordum. Tabi tiyatro tozu yutan sahneyi unutamıyor. Burada da evlilik teklifi etmesi hem bizim için hem de

tiyatroseverler için güzel bir anı oldu. Onlara bundan sonraki yaşamlarında başarılar diliyorum. Buradan kopmamak kaydıyla" dedi.

Belediye Kültür ve Sanat Merkezi yönetimi ise 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nü bir haftaya yaydı. Bir hafta boyunca tiyatro salonunda çeşitli oyunlar sergilenecek.

TİYATRO SAHNESİNDE EVLENME TEKLİFİ
TİYATRO SAHNESİNDE EVLENME TEKLİFİ
TİYATRO SAHNESİNDE EVLENME TEKLİFİ
İHA
Yayın Tarihi : 29 Mart 2011 Salı 10:32:00
Güncelleme :29 Mart 2011 Salı 17:35:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?