3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Sahte albay yakalandı

Zonguldak'ın Devrek ilçesinde kendisini bir albayın görevlendirdiğini iddia ederek askeriye adına bayrak satan şahıs, polis tarafından suçüstü yakalandı.


Zonguldak'ta bir şirketi arayarak kendisini "Kıdemli Albay Hakkı Mertel" olarak tanıtan kişi, doğuda askerleri şehit edip ülkeyi bölmek isteyen teröristlerin şimdi de uyuşturucuyu yaydığını ifade etti. Askeriye adına Devrek'in Çaydeğirmeni beldesinde bayrak satarak para toplayıp bunlara karşı mücadele ettiklerini söyleyen şahı, destek istedi. İlk başta olaydan şüphelenmeyen şirket yetkilisi Abdullah Demir, kendilerine yakın olan Devrek Mağazası'na gidip parayı alabileceklerini söyledi.

Bu arada askeriyeden yapılan araştırmada böyle bir komutanın olmadığının öğrenilmesi üzerine Devrek Emniyeti'ne bilgi verildi. Mağaza gelen sivil polisler, kendisini telefonda albay olarak tanıtan Hakkı Mertel'in gönderdiğini söyleyen Oktay B.'yi bayrak verip parayı alırken suçüstü yakaladı. Seri numaraları önceden tespit edilen paranın alındığı an, kamera ile de tespit edildi.


Öte yandan telefonda askeriye adına para topladığını söyleyen ve kendisini kıdemli albay olarak tanıtan Hakkı Mertel O., Abdullah Demir'i arayarak yanlış anladığını belirtip kendisinin İzmir'de emekli albay olduğunu, para vermek zorunda olmadıklarını söyleyerek adamının polis tarafından yakalatılmasına sitem etti.
Karakoldaki sorgusunun ardından Devrek Adliyesi'ne sevk edilen şahıs, savcılık tarafından serbest bırakıldı.


Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği, olayın incelenmesi için İzmir'de de araştırma başlatılmasının istendiği öğrenildi.

İha
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2008 Cumartesi 18:51:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?