3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Sahte altın operasyonu

Zonguldak polisi yaptığı operasyonla kuyumculara sahte altın satan 3 kişilik şebeyi yakaladı.

Edinilen bilgiye göre, Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar ile Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalarda birçok ilde ve Zonguldak merkezinde gerçeği ile ayırt edilmesi mümkün olmayan birçok çeşitte ve modellerde sahte altın bileklikleri satan 3 kişilik şebeke yakalandı.

Sahte olmasına rağmen damgalı olduğu belirtilen altınları kuyumculara satan Pelin B isimli kadın ve ortak hareket ettikleri S.G. ve H.T. isimli 3 kişi, güvenlik kameralarındaki görüntüler üzerine tüm illerde aranmaya başlandı.

Zonguldak il merkezinde bir kuyumcuya sahte altın bileklik satarken suçüstü yakalanan Pelin B, S.G ve H.T isimli şahısların otalarında yapılan aramada ise 27 adet çeşitli motiflerde sahte altın bilezik ve 2 bin 160 YTL para ele geçirildi.

Polis, kuyumculara yönelik yürüttüğü çalışmalarda ise 4 adet daha satılan sahte bilezik ele geçirdi. Toplam 1 sahte bileklik ve 32 altın bileziğe el koyan polis ekipleri zanlıları yapılan sorgusunun ardından adli makamlara götürdü.

.
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2008 Perşembe 22:48:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?