5
Mayıs
2024
Pazar
ZONGULDAK

Sakallı olduğu için tayin etmişler!

Zonguldak Devlet Hastanesi’nin tek göğüs cerrahisi doktoru olan Özgür Nizam, Yozgat’a tayini ile ilgili bir çok sebebin gündeme geldiğini, ancak sakallı olduğu için tayin edildiği yönündeki iddiaların komik olduğunu söyledi.

Yaklaşık 15 gündür, sürgün edilmesiyle ilgili çeşitli spekülasyonlar ortaya atılan Devlet Hastanesi doktorlarından Özgür Nizam, sakallı olduğu için tayin edildiği yönündeki iddiaların komik olduğunu ifade etti.

Dr. Özgür Nizam, Emniyet Müdürlüğü tarafından hakkında hazırlanan raporun önce Valiliğe verildiğini, ardından da Sağlık Bakanlığı’na gönderildiğini söyleyerek, "Ben ülkenin her yerinde görev yapmaya hazır olan bir doktorum. Afganistan’a gitmek için bile gönüllü başvuruda bulundum. Ancak tayin edilmek istenmemi bir türlü anlamadım. Bugüne kadar tayin sebebimle ilgili çeşitli iddialar ortaya atıldı. Son olarak hazırlanan raporda, sakallı olduğum için tayin edildiğim yönünde bilgi var. Amacım ülkemi bir yerlere şikayet etmek değil, böyle bir niyetimiz yok. Bu nedenle önce kendi içimizde bu sorunu halletme yoluna gittik. İmza kampanyası düzenledik ve 5 günde 10 bin imza topladık. Emniyet Müdürlüğü’nün tuttuğu rapor hukuk dışı bir rapordur. Elimde ve çenemde görülen bir cilt hastalığı nedeniyle güneşten korunmak için sakal bırakıyorum. Bu suç bile olsa bunun cezası sürgün değildir" dedi.

ZONGULDAK (İHA) -
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2004 Perşembe 10:27:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?