3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Sakat köpeğe tekerlekli protez

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde torna ustası tarafından arka bacakları olmayan köpeğe tekerlekli protez yapıldı.


Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde torna ustalığı yapan Serdal Akkoç, arka bacakları sakat olan köpeğe internetten araştırma yaparak tekerlekli protez yaptı.

Karadeniz Ereğli Gönülden Hayvan Dostları Derneği üyeleri bir köpeğin bakımı için gittikleri Kızılca köyünde arka iki bacakları sakat olan köpeği koruma altına aldı. Sakat olan köpek Ereğli'de imkan olmadığı için Ankara'ya gönderildi. Ankara'da yapılan muayenede köpeğin bir daha yürüyemeyeceği söylendi. Dernek üyeleri daha sonra ilçede torna ustası olan Serdal Akkoç'un yanına giderek tekerlekli protez yapmasını istedi.

Serdal Akkoç ve eşi internetten araştırma yaparak sakat olan köpeğe tekerlekli protez yaptı. Torna ustası Serdal Akkoç, daha öncede televizyonda böyle bir protez yapıldığını gördüğünü belirterek, "Eşim derneğe üye. Bana böyle bir köpeğin olduğunu söylediler. Bende daha önce televizyonda görmüştüm bir köpeğin böyle bir protezle yürüdüğünü. İnternetten araştırma yaptım. Orada buna uygun bir tane buldum. Üzerinde ölçü filan aldık ve sonra protezi oluşturduk. Bazı eksiklikler oldu ama onları da sonradan giderdik. Çok rahat şuanda koşabiliyor, oynayabiliyor, gezebiliyor" dedi.


Gönülden Hayvan Dostları Derneği Başkanı Hülya Karadağ, Clara'nın Karadeniz Ereğli Belediyesi tarafından 3-4-5 Temmuz'da yapılacak olan festivalde "En güzel kedi, köpek" yarışmasına katılacağını belirtti. Clara'nın bu yarışmaya "Yaşama azmi olan en mutlu hayvan" olarak katılacağını belirten Karadağ, "Kızılca köyüne giderken bize ihbar geldi. Trafik kazası geçirmiş bir köpek var diye. Bir merdivenin altındaydı belden aşağısı tutmuyordu. Bu göründüğü bedenden yarısına sahip bir haldeydi.

Hayata küsmüş, arkasını dönmüş, önünde su ve yemek yoktu. Biz oradan onu aldık ve derneğimizin bürosuna yerleştirdik. Ereğli'nin imkanları kısıtlı olduğu için Ankara'daki özel hastanemize gönderdik. Orada bir hafta kadar yattıktan sonra gelen haber omurilik hasarlıymış, sinirleri zarar görmüş ve olayın üzerinden 25 gün geçtiği için bir şey yapılamayacağı söylendi. Olduğu gibi geri gönderdiler. Serdal Bey ve Kadriye Hanım internetten araştırarak protezi oluşturdular. Yerden arka ayaklarını kaldırarak hasarı önlemek istedik. Bulduğumuz ve aldığımız yere bırakamayacağız. Bu aparatı her gün takıp sökmek gerekecek" diye konuştu.


Dernek Başkanı Karadağ, "Ereğli Belediyesi tarafından düzenlenecek olan festivalin ikinci günü Anfi Tiyatro'da 'En Güzel Kedi ve Köpek" yarışması yapılacak. O yarışmaya Clara'da katılacak. Hayvanların birkaç dalda yarışacağını söylediler. Tabi ki Clara en güzel ya da en sempatik değil de 'Yaşama azmi olan en umutlu hayvan' olarak katılacak" ifadelerini kullandı.
 

İha
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2009 Cumartesi 13:20:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?