3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Saltukova Tren İstasyonu'na tadilat

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Saltukova beldesinde Tren İstasyonu'nda tadilat ve çevre düzenlemesi başladı.
Çaycuma ilçesine bağlı Saltukova beldesinde bulunan tren istasyonu Devlet Demir Yolları (DDY) 2. Bölge Müdürlüğü tarafından Saltukova İstasyonu'nda tadilat ve çevre düzenlemesi başlatıldı. 2 ay içinde bitirilmesi planlanan Saltukova istasyonun da tren bekleyen yolcuların rahat etmesi sağlanacak. Saltukova İstasyon Şefi Veysel Çalışkan, Son günlerde bölge müdürlüğümün istasyona verdiği önem dolayısıyla istasyonda bakım ve onarım yapılması için çalışmalar başlattığını belirtti.

Bu çalışmalar neticesinde istasyon binasının diğer tadilat çalışmalarının yapıldığını belirten Çalışkan, çalışmalar bittiğinde istasyon binasının Saltukova ve Zonguldak'a yakışır bir şekilde hizmet vermeye devam edeceğini kaydetti. Çalışkan, “Saltukova İstasyonumuz Karabük - Zonguldak hattında hizmet veren trenlerimiz uğradığı bir istasyondur. İstasyonumuz yıllardan beri bakım ve onarım gerektiği halde bir türlü gerçekleştirememişti.

Son günlerde bölge müdürlüğümüzün istasyonumuza verdiği önem dolayısıyla istasyonda bakım onarım yapılması için çalışmalar başlatılmıştır. Bu çalışmalar neticesinde yerinde yapılan tespitlerle binamızın kurumsal kimliğimize uygun çağdaş modern insanımıza yakışır bir şekilde onarım yapılması için gerekli talimat verilmiştir. Bu talimat doğrultusunda istasyon binamızın tamir tadilat ve yenileme çalışmaları başlatılmıştır. Bu çalışmalarımız neticesinde istasyon binamızın diğer tadilat çalışmaları yapılmakta, bu çalışmalar bittiğinde istasyonumuzun binası Saltukova'mıza ve Zonguldak'ımıza yakışır bir şekilde halkımıza hizmet vermeye devam edecektir.

Büyük ihtimal yılbaşına kalmadan çalışmalar bitecektir. Bu çalışmalar dolayısıyla da halkımız sıkıntılar yaşmaktadır. Her sıkıntının bir hakkı olacaktır. Yapılan çalışmalarımız yolcularımıza yönelik olduğundan daha rahat edeceklerdir. İstasyon binamızın içerisinin ve dışarısında yapılan işlerle çatının komple değiştirilmesi yeni çatımızın renkli saç olması, yine altının kaplanması, izolasyonun sağlanması, istasyon binasının içerisinde de bilet satış yerinin genişletilmesi daha çağdaş daha modern hale getirilmesi bekleme salonunun yeniden bir tadilatı aynı zamanda istasyon binamızın önünde bulunan yer karo taşlarının değiştirilmesi, pencere ve kapıların değiştirilmesi, güvenlik açısında pencerelere korkuluklar yapılması ve bahçe düzenlemesinin çalışmaları başlatılmıştır” dedi.
Saltukova İstasyon Şefi Veysel Çalışkan, çalışmalar bittiğinde yolcuların daha rahat edeceklerini umut ettiğini belirtti.

İha
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 12:22:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?