3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Şampiyondan Vali'ye ziyaret

ABD'de 70 ülkeden bin 500'ü aşkın sporcunun katıldığı Özel Olimpiyatlar Dünya Kış Oyunları'nda kayakta Alp Disiplini kategorisinde dünya şampiyonu olan Hatice Odabaş, annesi Havva Odabaş ve öğretmeni Şaban Kayış ile birlikte Zonguldak Valisi Erdal Ata'yı makamında ziyaret etti.


Ziyarette İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin de hazır bulundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Ata, Hatice Odabaş'ın imkan verildiği takdirde gençlerin neler yapabileceğini gösterdiğini söyleyerek, "Hatice Odabaş'ın ABD'de yapılan yarışlarda şampiyon olması bizi gururlandırdı. Gençlerimize, çocuklarımıza imkan sağlandığı takdirde gerek spor, gerekse eğitim dalında yapılan yarışmalarda başarılı olmamaları için hiçbir neden yok. Yeter ki gerekli imkan sağlansın.

Zonguldak'ın sportesisleri yönünden çok fazla gelişmiş olduğunu söyleyemeyiz. Özellikle coğrafi konumdan kaynaklanan bir takım olumsuzluklar var. Ama buna rağmen spora bir hayli ilgi var. Zonguldak'ta kışın burada kayak yapılması için bir ortam olmamasına rağmen böyle bir başarının elde edilmesi gerçekten sevindirici" dedi. Vali Ata, Hatice Ooabaş'a bir yıl boyunca 100 TL eğitim bursu vereceklerini sözlerine ekledi.


Ziyaret sonrasında Vali Ata, Dünya Kayak Şampiyonu Hatice Odabaş'a altında hediye etti.
Bu arada Hatice Odabaş'ın babası Ziya Odabaş'ın 3 Mart 1992 yılında meydana gelen ve 263 madencinin yaşamını yitirdiği grizu faciasında hayatını kaybettiği öğrenildi.
 

İha
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2009 Perşembe 20:53:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?