3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Sanat festivalinde soğuk rüzgarlar

Zonguldak'ın Gökçebey ilçesinde gerçekleşen 4. Kültür ve Sanat Festivali, Rusya ve Gürcistan arasında yaşanan savaştan etkilendi.

Festivale davet edilen Rusya ekibi basına konuşmazken, Gürcistan ekibi ise Cumhurbaşkanlarının izin vermediği gerekçesiyle kente gelemedi.


Rusya ve Gürcistan arasında yaşanan savaştan dostluklar da zedelendi. Zonguldak'ın Gökçebey ilçesinde gerçekleşen 4. Kültür ve Sanat Festivali'ne Rusya ve Gürcistan halkoyunları ekipleri davet edildi. Rusya dans grubu öğrencilerinin basına konuşmamaları dikkat çekti. Gürcistan dans grubunun ise Cumhurbaşkanlarının ülke çıkışına izin vermediklerinden dolayı kente gelemedikleri ileri sürüldü.


Savaş nedeniyle festivale Gürcistan ekibinin katılamadığını belirten Gökçebey Belediye Başkanı Zeki Kılınçarslan, "Gökçebey'de düzenlediğimiz festivalimiz kısa bir süre içinde hazırlamamıza rağmen güzel geçti. Fakat Rusya - Gürcistan ülkeleri arasında yaşanan savaş nedeniyle kırıklık yaşandı. Gürcistan ekibini festivale davet etmemize rağmen malum nedenlerden katılamadılar. İki ekibimizde katılsaydı burada barış ilan edecektik. Ama olmadı inşallah savaşlar yaşanmaz, insanlarımız zarar görmez" dedi.


Dünya barışının en güzel örneğini Gökçebey'den dünyaya duyuracaklarını fakat Gürcistan ekibinin festivale katılamadığını belirten Türkiye Halkoyunları Federasyonu Zonguldak İl Temsilcisi Cevdet Akgün de, "Festivalimiz dans grubu ekiplerin katılımıyla çok güzel bir şekilde gerçekleşti. Festivale Rusya- Gürcistan ekiplerini davet ettik. İki ülkede katılacaktı, fakat son anda aldığımız mesajla Gürcistan Cumhurbaşkanının ekibe izin vermediği ve bu yüzden gelemediklerini öğrendik. Eğer kentimize gelselerdi burada dünya barışının en güzel örneğini gösterecektik fakat olmadı" diye konuştu.


Festivalde Rusya dans grubu ekibi gösteriler sunarken, eğlenceler gece geç saatlere kadar devam etti. Gökçebey Belediye Başkanı Zeki Kılınçarslan, Rusya ekibine çeşitli hediyeler takdim etti.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2008 Perşembe 16:27:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?