3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Sanatçılar Çarşısı açıldı

Zonguldak'ta kentin simgesi olan ürünler ve el sanatları “Sanatçılar Çarşısı”nda sergilenecek.

Hizmete açılan çarşıda satılan ürünlerle, kadınların ev ekonomisine katkıda bulunulması hedefleniyor.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde el becerileriyle ön plana çıkan kentin kadın kuruluşlarını bir çatı altında toplamayı amaçladıklarını belirten Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, eski balıkçı barınakları olarak inşa edilip amacına uygun işletilemediği için atıl vaziyette bekleyen yeri değerlendirdiklerini söyledi.
Açılışa Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, İl Emniyet Müdürü Atilla Çınar, Belediye Meclis Üyeleri ve adayları ile Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Köksal Toptan'ın eşi Saime Toptan, Zonguldak Valisi Erdal Ata'nın eşi Nazan Ata, Belediye Başkanı Gonca'nın eşi Sevgi Gonca ile kentte el becerisi kurslarıyla bilinen kadın kuruluşları katıldı. Zonguldak Belediyesi Sanatçılar Çarşısı'nın açılışını Saime Toptan, Nazan Ata, Sevgi Gonca ve diğer kadınlar yaptı.

Başkan Gonca, Zonguldak'ta eksikliği hissedilen Sanatçılar Çarşısı'nın hayata geçirilmesiyle kenti simgeleyen ürünler ve kadınların el becerilerinin bir arada sergileneceğini kaydederek, "Buraya ne yapabiliriz, nasıl değerlendirebiliriz diye uzun süre düşündük. Bilhassa el işi yapan bayanlarımız, bizim belediye kültür merkezinde de görev yapan arkadaşlarımız, işte Hamarat Elmaslar hemen karşımızda, Zonguldak'ımızın simgesi olan maden heykellerimiz var, ressamlarımız var, Şehit Aileleri Derneğimizi de çay ocağı işletmeleri için burada tutuyoruz, Spastik engelli çocuklarımıza yönelik eğitim veren kurslarımız ve onların el becerilerinin ürünü olan malzemelerin de satışı gerçekleştirilecek. Önümüzdeki günlerde burayı daha faal hale getirmek istiyoruz. Amacımız, Zonguldak'a dışarıdan misafir geldiği zaman kentimizin değerleriyle ilgili olarak örneğin madenci heykellerimiz de dahil olmak üzere Zonguldak'ın el emeği ürünlerini sergileyebileceğimiz yer bulmak. İşte burayı canlandırıp bundan böyle buraya gelen konuklarımızı, misafirlerimizi Sanatçılar Çarşısı'na getirmek istiyoruz. Turizmci arkadaşlarla görüştük, Amasra, Safranbolu gibi yerlere gelen turistleri buraya getirip kente dair eşyaları görebilecekleri yer olarak hazırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sanatçılar Çarşısı hepimize hayırlı olsun" dedi.
Açılışta bir konuşma yapan Bayan Toptan, Belediye Başkanı Gonca'yı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde sevindirdiği için teşekkür ederek, şunları söyledi:
"Zonguldak'ımız için her kim çivi dahi çaksa biz onu taltif etmeliyiz, övmeliyiz ve yüreklendirmeliyiz ki buraya daha çok çivi çakanlar çıksın. Ben bu çarşının hem Zonguldaklı sanatçılara hem de kentin sanatına çok büyük katkılar yapacağına inanıyorum. Buraya gelecek olan yabancı konuklarımıza gösterebileceğimiz her şeyi derli toplu, bir arada gösterme fırsatı olacaktır. Bu çarşı boş olursa hiçbir işe yaramaz. Bu çarşıyı şenlendirecek olan bu işe emek veren insanlarımızdır."
Zonguldak Sanat Çarşısı'nın açılışının ardından Toptan ile diğer konuklar, sergileri gezerek satışa sunulan ürünler hakkında bilgi aldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Mart 2009 Pazar 18:20:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?