7
Mayıs
2024
Salı
ZONGULDAK

Şans oyunları umut kapısı

ŞANS OYUNLARI UMUT KAPISI

Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Salih Alemdar, sendika genel merkezinin 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yaptığı ankette öğretmenlerin, çoğunun meslek nedeniyle pişman olduğunu açıkladı.

Türk Eğitim-Sen Genel Merkezinin 24 Kasım 2010 tarihinden önce 3 bin 534 öğretmenin katılımıyla yapılan anket sonuçlarını değerlendiren Zonguldak Şube Başkanı Salih Alemdar, veriler doğrultusunda 24 Kasım’ın Mutsuz Öğretmenler Günü olduğunu açıkladı.

Ankete katılan öğretmenlerin yüzde 93’ünün kredi kartı kullandığını açıklayan Alemdar, “Kart kullanan öğretmenlerin yüzde 79,9’unun kredi kartlarına borcu var. Ankete katılan öğretmenlerin yüzde 68,8’i son bir yıl içinde bankadan kredi çekti. Son bir yıl içinde bankadan kredi çeken öğretmenlerin yüzde 73,7’si eğitim, tatil, evlilik, tadilat ve ipotekli ihtiyaç kredilerini kullandıklarını ifade ettiler. Ankete katılan öğretmenlerin yüzde 58,9’u kirada oturmasına rağmen, öğretmene göre konut kredisi öncelikli olmadığını gösteriyor” dedi.

Sendika genel merkezinin yaptığı ankette öğretmenlerin yüzde 42’sinin şans oyunu olduğunu aktaran Alemdar, şöyle dedi:

“Ankete katılan öğretmenlerin yüzde 42,1’i şans oyunu oynuyor. Ekonomik sıkıntı içerisinde olan öğretmen maddi olarak daha iyi koşullara sahip olmak için şans oyunlarına başvurduklarını açık olarak ifade ediyorlar. Ankete katılan öğretmenlerin yüzde 92,4’ü bakanlığın öğretmenlere hak ettiği değeri vermediğini düşünüyor. Öğretmenlerin yüzde 50,3’ü öğretmen olduğu için pişman. Ekonomik sorunlar öğretmeni stresli yaptığı gibi, aile ilişkilerini de olumsuz etkiliyor. Ekonomik sorunlar yüzünden evli öğretmenlerin yüzde 2,6 sı eşiyle ayrılma noktasına geldiğini, yüzde 0 (binde) 8’inin eşinden boşandığını beyan etmişlerdir. Ankete katılan öğretmenlerin yüzde 95,5’i öğretmenlik mesleğinin itibarının giderek azaldığını, öğretmen öğretmenlik onuruna yakışır bir hayat süremediğini ifade ediyor. Ankete katılan öğretmenlerin, yüzde 82.6’sının bakan Nimet Çubukçu’nun başarısız, yüzde 15’i kısmen başarılı, yüzde 2.4’ü başarılı buluyor. 2010 yılının 24 Kasım’ında 327 bin öğretmen görev beklerken; çalışan öğretmenler mutlu değil. Bu gidişata bakılırsa öğretmen gelecekten de umutlu değil. Her 24 Kasım öğretmenler gününde yanlış eğitim politikalarının tükettiği öğretmenler dağ gibi sorunlarla baş başa bırakılıyor. Öğretmenler artık Milli Eğitim Bakanlığı’nın mensubu olmaktan gurur duymuyor. Öğretmenler her geçen gün mesleklerinden soğuyor. Giderek saygınlığını kaybeden bir meslek haline gelen öğretmenlik, çalışan öğretmenlerin de şevkini kırıyor. 24 Kasım 1928 tarihinde ‘Millet Mektepleri’ başöğretmeni ilan edilen Ulu Önder Atatürk’ü bir kez daha özlem, minnet ve rahmetle anarken, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler gününü saygıyla kutluyorum.”

İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2010 Salı 17:10:01
Güncelleme :23 Kasım 2010 Salı 18:33:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?