3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Şans topu 5. gününde

Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) alınacak madenciler için kura çekimi Karadon Müessesesi'nde devam etti. Kurayı kazanan adaylar ise sevinçlerini birbirlerine sarılarak paylaştı.

TTK'ya alınacak 3 bin işçi için kura çekimi 5. gününde Karadon Müessesesi'nde devam etti. Noter huzurunda yapılan kura çekimini Genel Maden İşçileri Sendikası Başkanı Ramazan Denizer ve yönetimi izledi. Küreye atılan topların dönmesi ile birlikte madenci adayları için heyecan dolu dakikalar başladı. Karadon Müessese Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen mülakatlara toplam 10 bin aday katılırken, mülakatları geçen 5 bin 151 madenci adayı kuraya girmeye hak kazandı. Bugün ve yarın yapılacak kurayla sevinecek toplam bin 400 kişi işe girmeye hak kazanmanın mutluluğunu yaşayacak.

Zonguldak'ın Merkez ve köylerinden katılan bazı adaylar kura çekimi heyecanını anne ve eşleriyle birlikte yaşadı. GMİS Genel Başkanı Ramazan Denizer, müesseseyi ziyaret ederek, madenci adaylarına şans diledi.

Üretimin arttığında işçi alımlarının süreceğini belirten Denizer, "Müesseselere toplam 37 bin arkadaşımız müracaat etti. Fakat 3 bin işçi alınacak. Kurada ismi çıkmayanlar üzülmesin. Üretim arttığında işçi alımları sürecek. Sayın Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan'dan, 2009 Haziran ayı için işçi alımı sözü aldık. Çalışacak olan arkadaşlarımız işlerine sarılsın ve yeni işçiler alınmasını sağlasın" dedi.

Nedim Karakaş, kuranın şans getirmesi için kurayı, 2,5 yaşındaki çocuğu Emirhan ile birlikte takip etti. Ağzında biberonu ile karnını doyuran Emirhan'nın kendisine şans getireceğine inandığını belirten Nedim Karakaş, "Çocuğumu bana şans getirmesi için getirdim. İnşallah bana çıkacak. Buraya kadar Emirhan'ın şansıyla geldim. Çocuklarımın geleceği için bu işi istiyorum" dedi. Olanlardan habersiz Küçük Emirhan ise babasının kura çekimlerini izlerken biberonla kendini doyurmaya çalıştı.
Karadon Müessesesinde kura çekimlerinde şans getirmesi için saçlarını kömür tozu renginden oluşan spreyle boyadığını belirten madenci adayı Ümit Akça (22) "Babamla balıkçılık yapıyorum. Eğer TTK bana çıkarsa ilk önce evlenmeyi düşünüyorum. Geleceğim ve oluşacak olan ailem için bu işi çok istiyorum" diye konuştu.

Karadon Müessesesi'nde gerçekleştirilen kura çekimlerinde madenci olmaya hak kazanan Uğur Kaya (24), sevincini telefonla nişanlısı ile paylaştı. Kaya, işe başladığı takdirde ilk nişanlısını istemeye gideceğini düğün için artık hazırlıklara başlayacağını kaydetti.

Karadon Müessesesi'nde noter huzurunda gerçekleştirilen kuraların bugün ve yarın akşam mesai saati bitimine kadar devam edeceği bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 14:47:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?