3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Sazan balığını evladı gibi seviyor

Zonguldak'ta amatör bir balıkçı, 10 yıl önce yakaladığı balığının üçüncü evladı olduğunu söyledi.


Kozlu beldesinde yaşayan amatör balıkçı Abdulkadir Altuntaş (38), 10 yıl önce olta ile yakalayıp evinin önündeki havuzda yetiştirdiği kara sazan balığını her gün kucağına alıp seviyor.

Kendi yediği ciğer, pilav, haşlanmış yumurtayı balığının da yediğini ifade eden Altuntaş, balığın 10 yılda 16 kilograma ulaştığını söyledi. Bir ilköğretim okulunun kantininde çalışan bir çocuk babası Altuntaş, ikinci çocuğu gibi gördüğü balığı satın almak isteyenlerin olduğunu ancak balığı satmadığını belirtti.

Babasının uzun yıllar balık ticareti yapıp işi bırakmasının ardından evlerinin önündeki havuzda kendi çabalarıyla yakaladığı 4 türden 40'a yakın balığı yetiştirmeye çalışan Altuntaş, "İleride bu balıkları doğal ortama bırakırım yine satmam" dedi. Kara sazan balığının ailenin bebeği gibi olduğunu belirten Altuntaş, herkesin evinde kedi köpek beslediğini kendisinin de balık yetiştirmeye çalıştığını ifade etti.Bu işin ticaretini yapmadığını anlatan Abdulkadir Altuntaş, sözlerine şöyle devam etti: "Küçüklüğümden beri balıkları seviyorum. Babam balık ticaretini bırakınca, evimizin önündeki havuz boş kaldı. Ben de olta ile baraj ve derelerde yakaladığım balıkları burada yetiştirmeye başladım. Bu sazan balığını da 10 yıl önce yakalamıştım. Şimdi 16 kilograma ulaştı, dev bir balık oldu. Kara sazan balığı 50-60 yıl yaşayabilen bir balık. Benim yediğim yemeklerin hepsini yer. Haşlanmış yumurta, pilav, ciğer, mısır, ekmek vererek balığı besliyorum. Bunu benden 250-300 YTL'ye satmamı istediler. Ama vermedim. Çünkü ben bunu
evladım gibi ailenin bir ferdi gibi görüyorum."

İha
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 16:59:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?