3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Seçim çalışmaları hızlandı

Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, partisinin il, ilçe yöneticileri ve belediye meclis üyeleri ile birlikte gezerek yaptıklarını ve yapacakların anlatıyor.

Halkın sorunlarını da dinleyen Başkan Gonca, yoğun ilgi görüyor
Gündüzleri sivil toplum kuruluşları ile birlikte basın mensuplarını ziyaret eden Başkan Secaattin Gonca, akşamları da mahalle mahalle dolaşıyor. Çarşamba akşamı İncivez Mahallesi’ndeki kıraathaneleri ve evleri gezen Başkan Gonca, Perşembe akşamı da Terakki Mahallesi’ndeki dernek, lokal, kıraathane ile iş yerleri ve taksi duraklarını gezdi. Halkın yoğun ilgi gösterdiği Gonca, yaptıklarını ve yapacaklarını anlattı. Halkın sorunlarını dinleyen Gonca, “Gördüğümüz sıcak ilgi bizleri mutlu ve motive ediyor. Halkın bize güvenini boşa çıkarmamak için 5 yıl boyunca gece ve gündüz mücadele ettik. Çöp döküm alanının kapatılması, çevre yolunun yapılması, viyadüklü yolun yapılması, şehir planlamasının yapılması, bir çok hizmeti halkımızla paylaşıyoruz. Yapamadıklarımız da var. Zonguldak zor bir kent. Planlaması bile yapılmamış. Dönemimizde planlamaya da kavuşturuldu. Belediyenin süreç içerisinde kentin önünün daha da açılacağı Zonguldak’ın çok şeyler kazanacağını müjdelemek istiyorum. Halkımızdan Zonguldak Belediyesi’ni 5 yıl daha emanet etmesini istiyorum. Halkın karşısında başımız dik ve alnımız açık bir şekilde konuşabiliyoruz. Zonguldak halkı kadir şinasdır, vefalıdır. Geçmişteki yapılanlarla bizim dönemimizi mutlaka kıyaslayacaktır. Verecekleri destekle birlikte en güzel hizmetleri devamında getirmek istiyoruz” dedi.

‘ÇAĞDAŞ KENTE EMİN ADIMLAR’

Seçimden seçime dolaşmadıklarını anlatan Gonca, “Bu Soğuksu Taksi Durağı’nda gezdik. Bu kahveye geldik. Buralara sadece seçim dönemlerinde gelmedim. Daha öncede taksi duraklarına bu kahvelere, bu insanların yanına çok geldim. Çaylarını ve kahvelerini içtik. 5 yıl önce belediye başkanı değildim. Belediye başkan adayı iken yapacaklarımızı dile getirdik” diye konuştu. Görevi sürecinde 5 yıl süreçte yaptıklarını anlatan Gonca, Zonguldak’ta susuz günlerden halka yakışır kent görünümüne dönüştürdüklerini söyledi. Vaatlerinin yüzde 80’nini yerine getirmeyi başardıklarını vurgulayan Gonca, “Biz çevre yolu, su problemi, belediye personelini aksatmadan ödeme, itfaiye teşkilatı, mezbahana, trafik sorununu kaldırma noktasında Soğuksu Cumhuriyet Caddesi’nin trafik sorunu viyadüklü yolla rahatlattık. O gün ‘yapacağız’ dedik, bugün ‘yaptık’ diyoruz. Belediyelerin ve şehrin ihtiyaçları bitmez, bitmiyor. Ama alt yapı bitti, ‘üst yapı’ dedik, yaptık. Bu 5 yılda bizim için daha rahat bir dönem olacak. Anayolları yapmamız nedeniyle yetişemediğimiz ara yollar var. İkinci dönemde yol problemi bırakmayacağız. 21. yüzyılda yol sorununu artık konuşmak istemiyoruz. Lavuar sahasının yeniden Zonguldak halkına kazandırılması, kapatılan çöp alanının rekreasyon çalışmasının yapılarak, halkın hizmetine sunulması, dere üstünün kapatılarak, alternatif yolun hizmete açılması, Gazipaşa Caddesi’nin trafiğe kapatılarak gezi yolu haline getirilmesini hedefliyoruz. Bu şehrin cazibe merkezi haline getirmesi yolunda 5 yıldızlı otelde bu yıl sonunda hizmete giriyor. Zonguldak’ı üniversite kentine yakışır duruma getirmeye çalıştık” dedi.

“RİYAKAR DEĞİLİZ”


Halkın yakın ilgisi nedeniyle insanlara sarıldığını ifade eden Başkan Gonca, hareketlerinin yapmacık olmadığını ifade etti. 5 yıllık dönemde suçluluk duygusu hissettirecek durumlarının olmaması nedeniyle rahat ve içten insanlara sarılabildiğini vurgulayan Gonca, “İnsanların sıcak ilgisini görmemiz nedeniyle sıcak bir tokalaşmamız ve birbirimize sarılmalar oluyor.

Biz riyakar değiliz, yapmacık kimseye sarılmıyoruz. İçten sıkıyoruz, içten sarılıyoruz. Bunu da arkamızdaki 5 yıllık hizmetlere güvenerek yapıyoruz. Bu kahveye vicdanen rahat olarak geliyoruz” dedi. Vaatlerin dışındaki gerekli hizmetleri de yaptıklarını anlatan Gonca, hizmetleri de yerine getirdiklerini anlatan Gonca, Pazar yeri içerisinde yıllar sonra kapalı otoparkı da yaptıklarını ifade etti. Gonca, “Seçim beyannamemizde de böyle bir şey yoktu. Gerekliliğini gördüğümüz için beyannamenin de dışındaki bu işi bitirip, Pazaryeri esnafının gelirini yükseltici çalışmalara başladık. Pazar Zonguldak’ın kültürü, bizim için önemlidir. Pazaryerine insanların, filesini alıp, alışveriş yapmasını istiyoruz. Projelerimizle sorunları bir bir ortadan kaldırıyoruz. Arkadaşların destek olmasını istiyoruz. 5 yıl önce hangi heyecanla başladıysak, aynı heyecanla devam ediyoruz. 30 Mart günü inşallah ikinci dönemin çalışmalarına başlayacağız. Seçimi alacağımıza yürekten inanıyorum. Gördüğümüz tablo bu umudu ve bu güveni veriyor” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2009 Cuma 12:06:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?