6
Mayıs
2024
Pazertesi
ZONGULDAK

Seçimin galibi; Kartal

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kdz.Ereğli İlçe Teşkilatının 9. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi iki liste ile gidilen seçimlerde193 oy alan Hayrettin Kartal, yeniden ilçe başkanlığına seçilirken, diğer aday Yaşar Balcı ise 187 oyda aldı.

CHP Ereğli İlçe Teşkilatının 9. Olağan Genel Kurul toplantısı Gülüç Büyük Anadolu Otel’de gerçekleştirildi. 406 delegeden 380’inin oy kullandığı kongrede, 193 oy alan Hayrettin Kartal, yeniden ilçe başkanlığına seçildi. Yaşar Balcı ise 187 oyda kaldı.

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk divan başkanlığını yaptığı kongreye
CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Ormanlı Belediye Başkanı Yaşar Sever, Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam, CHP İl Başkanı Tümer Peker, CHP Eski İl Başkanı Osman Yayla, CHP Ereğli Eski Belediye Başkanı Ruhi Cöbekoğlu, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Avni Çelebi, CHP Alaplı ilçe Başkanı Nuri Tekin, partinin il ve ilçe yöneticileri ve siyasi parti ilçe başkanları ve yöneticileri, delegeler ve partililer katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlanan kongrede konuşan CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, “Yıllarca parti içi kavgalar yaptım. Tüm parti içi kavgalarda taraf oldum. Hiçbir zaman tarafsız olmadım. Kurultaylarda da taraf oldum, İl kongrelerinde de. Taraf olmak güzel bir şey. Bundan alınmıyorum. Ama taraf olmayı birbirimizle kavga boyutuna taşımamalıyız. Bizim hedefimiz parti içi iktidarı ele geçirmek değil, Türkiye’de iktidarı ele geçirmek olmalı. Halkın bizden beklediği budur.

Bugün gerçekten Adalet ve Kalkınma Partisi politikalarından bıkan, usanan insanların bizden beklediği bir tek talep var. Ereğli İlçe Başkanının kim olduğu halkın umurunda değildir. Ereğli Belediye Başkanının CHP’li olması halkın ve sosyal demokratların beklentisidir. Ereğli’den CHP’li bir milletvekilinin çıkması, Ereğli halkının, sosyal demokratların beklediğidir. Halkın taleplerini doğru okumak ve gereğini yapmak zorundayız. Dışarıya karşı mücadele edebilmek için enerjiye ihtiyacımız var. Enerjimizi birbirimize karşı mücadelede harcarsak, dışarıya karşı harcayacak enerjimiz kalmaz. İşte o zaman halka da ihanet etmiş oluruz. Artık içinde bulunduğumuz süreç, 10-20 yıl öncesinin süreci değil. O zaman didiştik, artık didişmeyelim” dedi.

Öztürk’ün konuşmasının ardından Faaliyet ve denetim raporları okunarak kabul edildi.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık da kongrede yaptığı konuşmada genel kurulun CHP için çok önemli bir gün olduğunu belirterek, “Bu partiye gençler lazım. Kadın kotalarından yararlandıracak sayıda kadın bulamıyoruz. Bunlar eksikliklerimiz. Bazı köylerimizde üyemiz yok, üye olmadığı için delegemiz yok. Bu gerçekleri görüp köy köy dolaşmamız lazım. Bugün burada bir aday kazanacak, aday kazanmayacak, göreve gelecek. Kim gelirse gelsin, el ele verip onun peşinde koşacağız. Ereğli Belediyesi çok güçlü, hiçbir problemi yok. Belediye istediği kadar güçlü olsun, tek başına CHP’yi Ereğli’de bir noktaya getirebilir mi? CHP İlçe teşkilatı ve Ereğli Belediyesi güçlerini birleştirip Ereğli’de tarih yazmalı. Birlikte yürüyelim, bu enerjimizi kendi içimizde değil, dışa dönük kullanalım. İlçe örgütündeki kavgalardan, birtakım laflardan dolayı şu anda zarar görüyoruz. Adeta belediye gitsin diye farkına varmadan gayretler içindeyiz. Yıllarını Ereğli’ye vermiş bir insan olarak, lütfen kırgınlıkları bırakalım. Ben hepinizi kucaklıyorum. Bana dargın olanlar da varsa kucaklamaya hazırım, özür dilemeye hazırım. Kendimiz için bir şeyler yapma lüksünde olamayız. AK parti’yi frenleyecek tek güç CHP. Bu birlikteliği kurduğumuz takdirde CHP Ereğli’de şaha kalkacaktır”
CHP Kdz. Ereğli ilçe Başkan adaylarından Hayrettin Kartal’da parti kongrelerin önemli bir fırsat olduğunu belirterek, “

CHP kongreleri her zaman önemli olmuştur, parti kongrelerinde geçmiş dönemlerin muhasebesi yapılır, eksikler görülür, yanlışlar düzeltilir, partiyi geleceğe götürecek bir yol çizilir. Parti kongreleri önemli bir fırsattır. Herkes partide huzur olsun, kısır, sen ben çekişmeleri bitsin, birlik beraberlik istiyor. Örgüt ve yerel yönetimin birbirlerinin görev alanlarına müdahale etmeden uyumlu çalışarak halkımıza hizmet üretmesini istiyor. AKP’nin gözünü diktiği Ereğli Belediyesi’nin kaybedilmemesini, diğer belde belediyelerinin de kazanılmasını istiyor. Ya sırf kongre kazanmak için aynı hastalıkları, eski alışkanlıkları devam ettireceğiz, partilileri birbirine küstüreceğiz, ya da zararın neresinden dönülürse kardır diyerek yeni bir anlayışla yepyeni bir dönem başlatacağız” dedi.
CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Adayı Yaşar Balcı da partinin kongresine on gün kalana kadar aday çıkmaması nedeniyle kendisine yapılan çağrıları dikkate alarak aday olduğunu söyledi.

Balcı, “Bu kardeşiniz milletvekili aday adayı olmak için bıraktı. Benim hedefim var. Hedefsiz insan boş çuvala benzer diye sayın başkanın sözü var. Hedefim 50 yaşımın olgunluğum, 30 yıllık mali müşavirliğim ve parti tecrübelerimle Ereğli halkına hizmet vermekti. Milletvekili adayı olarak hedefim buydu. 2015’te ön seçim var, herkes hazırlansın, hazırlansın ki partiye katkısı olsun. Başkan adayını birilerine hizmet için değil, Ereğli’ye, ülkeye, Zonguldak’a ve partiye hizmet için seçeceksiniz. İşte böyle bir aday karşınızda, vurun yükü üstüme, taşımaya hazırım diyorum. Aday olurken bir hafta içinde her yeri gezdim, partiyi temsilen 6 aydır ilk kez eski ilçe başkanı gidiyor. Evinde yatan, saat beşte bürosunu kapatan ilçe başkanı değilim, 24 saat partinin emrinde olacağım. Buradan barış elimi açtım. Halil Bey benim 17 yaş büyük ağabeyim. Ben kimsenin yüzüne bakamayacak yanlış yapmadım. Belediyeden hiçbir çıkarım yok, kendi beyniyle çalışan bir mali müşavirim. Partim için yola çıktım. Halil beyle beraber 2014’te belediyeyi kazanmak istiyorum. Herkesle barışmaya, kol kola CHP’yi iktidara taşımaya hazırım” diye konuştu.

Konuşmaların ardından divanın delegenin oyuna sunduğu yöntem gereği, blok listeyle gerçekleştirilen oylamaya geçildi. Yapılan oylama sonucu . 406 delegeden 380’inin oy kullandığı kongrede, 193 oy alan Hayrettin Kartal, yeniden ilçe başkanlığına seçildi. Yaşar Balcı ise 187oyda kaldı.

Kongrede yeniden başkanlığa seçilen Hayrettin Kartal, demokrasi şöleni havasında bir kongreyi tamamladıklarını söyledi. Kartal, oy veren vermeyen herkese teşekkür etti. Yaşar Balcı da, kendisinin CHP’li olduğunu, seçimi kazanan Hayrettin Kartal ve ekibinin emrinde, parti çalışmalarına destek vereceğini söyledi.

Öte yandan gerçekleştirilen seçimlerde yeni yönetim şu isimlerden oluştu: Hayrettin Kartal, Ertan Acur, Yusuf Arslan, Fikret Aydeniz, Rehim Baykal, Asım Bozkurt, Asiye Demir, İsmet Demirhan, Fatih Dikenli, Muhittin Dikmen, Ayşegül Erdoğan, Çiçek Güvenç, İhsani Kenanoğlu, Çiğdem Kılıç, Gülşen Onat, Abdullah Toksöz ve Çetin Yiğit

iha
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2012 Pazartesi 13:16:40
Güncelleme :16 Nisan 2012 Pazartesi 13:19:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?