3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Sedyeden düşüren görevliye kınama

Zonguldak'ta bıçakla yaralanan gencin sedyeyle taşınırken düşürülmesi üzerine Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü tarafından başlatılan disiplin soruşturmasının tamamlandığı bildirildi. 

Zonguldak İl Sağlık Müdürü Öner Güner, bıçakla yaralanan gencin sedyeden düşürülmesi olayı ile ilgili olay yerine giden Zonguldak Devlet Hastanesi'ne ait B Tipi entegre ambulansın sürücüsü Mümtaz Ç., ambulansta görevli ve vakaya müdahale eden Dr. Cem K., Acil Tıp Teknisyeni Didem K. ile ilgili başlatılan disiplin soruşturmasının tamamlandığını ifade etti. Görevlerinde ihmali bulunduğu gerekçesiyle Dr. Cem K., Acil Tıp Teknisyeni Didem K'ye kınama cezası verildiğini ifade eden Güner, sedye düşerken ayaklarını yere koyan ve yaralının beyin travması geçirmesini önleyen sürücü Mümtaz Ç'nin ise uyarıldığını kaydetti. 

Yaralı gencin ailesinin de savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu kaydeden Öner, "Disiplin soruşturması tamamlandı. Savcılığın talebi doğrultusunda Valiliğe rapor vereceğiz. Valilik, kusur görür ve adli soruşturmayı onaylarsa bu görevlilerin yargılanmasına izin verilecektir" diye konuştu. 

Gazipaşa caddesi üzerinde tartıştığı K.K. tarafından bıçakla yaralanan Volkan Güdük (18), annesinin çaycı olarak görev yaptığı bankaya kadar girip, içeride bayılmıştı. Bankadan sedye ile ambulansa taşınan Volkan Güdük, sedyenin devrilmesiyle yere düşürülmüştü.

iha
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2008 Cuma 16:42:47
Güncelleme :27 Haziran 2008 Cuma 16:45:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?