3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Şehir Planlaması Paneli

Zonguldak Valiliği, Zonguldak Belediyesi ve Şehir Plancıları Odası Zonguldak İl Temsilciliği’nin katkılarıyla Belediye Nikah Salonu’nda panel düzenlendi.


ODTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümünün, Zonguldak, Kozlu ve Kilimli kentsel sorunları ve çözümlerini kapsayan planlama çalışmaları sonucu oluşan “Zonguldak Metropoliten Alan Planlama ve Tasarım Projeleri”nin sunum ve panel düzenlendi. Panele, Zonguldak Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, TTK Genel Müdürü Rıfat Dağdelen, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, ZKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vural Evren, Mimarlar Odası Zonguldak Şube Başkanı Turhan Demirtaş, Zonguldak Baro Başkanı Av. Kerem Ertem, TEMA İl Temsilcisi Berran Aydan, mimarlar ve belediye meclis üyeleri katıldı.

Proje çalışmalarını salondakilere sunum şeklinde anlatan ODTÜ Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çağatay Keskinok, “Zonguldak metropolitan bölgesi olarak merkez ve alt merkezler ilişkisi konularını inceledik. Özellikle alt merkezlerin birbirleri ile ilişkisi konusunu tartıştık. Maden ocakları ve kent ilişkisini inceledik. Zonguldak’ı seçme nedenimiz, öğrenciye mümkün olduğu kadar değişkenliği olan bir kenti seçmek bizim için her zaman önemlidir.

Çalışmalar bölgesel ölçekte ve kentsel ölçekte gerçekleştirildi. İşçi konutlarını önemli bir endüstri mimarisi olarak önemsedik. Bütün bunları yaparken mevcut kullanılmayan sanayi alanları ayırımını yaptık. Orman ve yabani hayatı koruma alanları bütün bu doğal yerleri de değerlendirdik. Diğer yandan doğal peyzaj öğelerini saptamaya çalıştık. Bütün bu yapılan işin bölgesel yapılanma üzerindeki verilerin olası sonuçlarını irdeledik. Yani dörtlü görev dağılımlarından oluşan gruplar bu 25 bin ölçekteki çalışmalar ürettiler” dedi.

İha
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2009 Çarşamba 21:20:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?