3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Şehit ailelerinden birlik çağrısı

Kdz. Ereğli Türkiye Harp Mamülü Gazi Şehit Dul ve Yetimleri Derneği 2. Başkanı Mehmet ali Demirdüven, birlik çağrısında bulundu.


Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde bulunan Türkiye Harp Mamülü Gazi Şehit Dul ve Yetimleri Derneği 2. Başkanı Mehmet ali Demirdüven, Diyarbakır ve Hakkari'de yaşanan hain terör olaylarını kınayarak, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Kardeş dediklerinin kalleşlik yaptığını belirten Demirdüven, "Başın sağ olsun Türkiye, başın sağ olsun şehitlerimizin yakınları, başın sağ olsun TSK. Yine hain pusu, yine vatan evlatlarımızın, 10 askerimizin şahadeti, yine pervasız açıklamalar, hudut çizmeler, harita göstermeler.

Yine suskunluk, yine sabır, metanet ama nereye kadar isyan yok, sabır var. Karşı durma yok ama kin var. Var da nereye kadar. Yüreğimizden parçalar sökülüyor. Yüreğimize ateş konuluyor. Bizim kardeş dediklerimiz kalleşlik yapıyor. Yine aynı isimler aynı şeyleri uyguluyor, tatbik ediyor. Meclis çatısı altında kin kusuyor, her tarafı kirletiyor. Biz bu milletin onurlu olduğunu, gururlu olduğunu, cesur olduğunu biliyoruz. Türk milleti ihanetleri tarihinin her döneminde yaşamış seyit rızasından, şeyh saitine, dersim isyanına ve hep sabırla üstesinden gelmiştir. Bu ülke bölünmez buna kimsenin gücü yetmez.

Türk, Kürt, Abaza, Çerkez, Laz, Zaza bu ülkenin bir bütünü, dün bizleri Alevi-Sünni, sağcı-solcu, laik-anti laik diye ayrıştıranlar bugünün aynı taşeronları dün bunu başaramadılar bugünde başaramayacaklar. Sadece gelişmemizi bir olduğumuzu anlamamızı geciktiriyorlar. Atın yakanızdan asalak bitleri. Atın arkanızdan hırlayan itleri. Bir olalım, diri olalım, fabrikalar kuralım gelişelim güçlenelim. Artık analar ağlamasın, çocuklar yetim kalmasın. Gelinler dul dedirtmeyelim kardeşliğimiz devam etsin. Bırakın ihaneti yediğiniz ekmek boğazınızda kalır" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2009 Perşembe 16:21:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?