3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Şehit ailelerinden PKK tepkisi

Zonguldak Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, Nevruz kutlamalarında yaşanan olayları değerlendirerek, PKK'ya sert bir dille tepki gösterdi.

Mustafa Yorulmaz yaptığı çakılmada, nevruz kutlamalarının terör örgütü ve yandaşlarının çirkin oyunlarına sahne olduğunu söyledi.

Polisin kafalarına atılan taşların kendilerini derinden yaraladığını anlatan Mustafa Yorulmaz, “Van'da nevruz kutlamalarını hep birlikte gördük. Polisin kafalarına atılan taşlar şehit ailelerinin yüreğini sızlattı. Hem de PKK'nın partisinden bu taşlar atıldı. Bu taşlar sadece polise değil, devlete ve devletin bütünlüğüne atılmıştır. Bir an evvel devletimizi idare edenler, Avrupa'nın iki yüzlüğüne rağmen kendi kanunlarımızı çıkarmalıdır. Fransa ve İtalya bile kendi polisine vur emri verdi” dedi.

Terörün Meclise sokulduğunu vurgulayan yorulmaz, 24 senedir şehit ailelerinin anasının ağladığını kaydetti. PKK Bayrakları'na hazmedemediklerini söyleyen yorulmaz şöyle devam etti:  “24 senedir Türkiye'deki Şehit ailelerinin anası ağladı. Bu ülkenin varlığı ve bu bayrağın dalgalanabilmesi için herkesin elini taşın altına koyması gerekmektedir. Samimi bir şekilde terör sorunu çözülmelidir. Bundan önce hakimlerin ceza verdiği insanları meclis kararı ile affettik. Terörü TBMM'ye soktuk. Şimdi, mecliste ülkeyi seven insanların koltuklarında bağırıyorlar. PKK bayraklarını büyük şehirlerde gördükçe içimiz sızlıyor. Milletvekilleri bunun diyetini nasıl ödeyecekler. Bu ülkenin vergilerinden 54 belediye başkanına maaş veriliyor. Bunları hazmedemiyoruz. Gerekli düzenlemeler bir an önce yapılmalı ve gerekli kararlar alınmalıdır.”

Yorulmaz, artan terör olayları ve yaşanan çirkin oyunların değerlendirmek üzere bu sabah yapılacak olan şehit aileleri dernek başkanları toplantısına katılmak üzere Ankara'ya hareket etti.

.
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2008 Çarşamba 15:29:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?