3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Şehit babası 2. kez yıkıldı

Zonguldak'ta yaşayan Mehmet Şanal, Ecevit Bülent adını verdiği oğlunun 10 yıl önce şehit olduğunu söyleyerek, "Şimdi de Bülent Ecevit'in ölümüyle ikinci kez büyük acı yaşadım" dedi. 

Zonguldaklı 63 yaşındaki Mehmet Şanal, hayranı olduğu eski Başbakan Bülent Ecevit'in adını oğluna verdiğini, ancak oğlu Ecevit Bülent Şanal'ın, 10 yıl önce Kuzey Irak'ta Jandarma Komando olarak vatani görevini yaparken, 7 arkadaşıyla birlikte şehit olduğunu söyledi. Oğlunun şehit olmasıyla büyük acı yaşadığını ifade eden Şanal, "Oğlum Ecevit Bülent'i şehit verdim. Şimdi de çok sevdiğim için adını koyduğum Bülent Ecevit öldü. Ecevit çok dürüst, vatansever bir insandı. Ecevit'i tanırdım ve dostluğum vardı. Onun ismini yaşatabilmek amacıyla oğluma adını verdim. Ama 10 yıl önce şehit edildi. Bülent Ecevit'in ismi geçtiğinde bana oğlumu hatırlatıyordu. Şimdi onu da kaybettik. Türkiye'nin başı sağ olsun" diye konuştu. 

Oğlu Ecevit Bülent'in mezarına giderek dua eden acılı baba Mehmet Şanal, Bülent Ecevit'in cenaze törenine de katılmak istediğini söyledi.
iha
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2006 Salı 16:18:54
Güncelleme :7 Kasım 2006 Salı 16:23:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?