3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Şehit oğluna kavuştu!

Şehit olan oğlunun mezarının yanına gömülmek isteyen Halime Adakoğlu, kanser nedeniyle vefat edince oğlunun yanına defnedildi.

Kuzey Irak'ta, 1997 yılında bölücü terör örgütüne yönelik "Çekirge" operasyonunda çıkan çatışmada şehit olan Piyade Er Kamil Adakoğlu, memleketi Zonguldak'ın Asma Mahallesi'nde bulunan Remzi Soydaş Aile Mezarlığı'na defnedilmişti. Çok sevdiği oğlu Kamil Adakoğlu'nun üzüntüsü nedeniyle 2007 yılında kanser olduğunu öğrenen Halime Adakoğlu, tedavi görmeye başladı.

Sürekli çok sevdiği oğluna kavuşma arzusu içerisinde bulunan Ardakoğlu, Şehit Aileleri Derneği'nde muhasip olan eşi Remzi Adakoğlu'na ölünce oğlunun mezarının yanına gömülmesini vasiyet etti. Halime Adakoğlu, bir yıldır tedavi gördüğü kanser hastalığına yenik düştü. Adakoğlu, Asma Camii'nde ikindi namazını mütakiben kılınan cenaze namazının ardından oğlunun mezarının yanına defnedildi.

EN ACI GÜNÜNÜ YAŞADI
Halime Adakoğlu'nun eşi Remzi Adakoğlu ise 11 yıl önce şehit olan oğlunun ardından bugün de hayat arkadaşını son yolculuğuna uğurlamanın üzüntüsünü yaşadı. En acı gününü yaşayan Remzi Adakoğlu, eşinin ve şehit oğlunun mezarı başında dua etti. Eşine 2007 yılının Ağustos ayında Ankara'da özel bir hastanede kanser teşhisi konulduğunu anlatan Adakoğlu, şöyle konuştu:

"Kanser tedavisi uygulandı. Tedavinin ardından kontrole gittiğimizde eşimin kanının yüksek olduğu görüldü. Bu nedenle eşim kemoterapi tedavisi görmeye başladı. Geçen Ekim ayında kemoterapiye gidildiğinde eşimin karnında şişlik vardı. Bağırsaklarının ilaçlar nedeniyle sızıntı yaptığını öğrendik. Bunun üzerine ameliyat geçirdi. Oğlumun şehit edilişinin birinci yılında eşimin vasiyeti vardı. Hayatını kaybettiğinde oğlumun yanına gömülmek istedi. Biz de bugün onun isteğini yerine getirdik."

iha
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2008 Pazar 19:32:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?