3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Şehitler gözyaşlarıyla anıldı

Zonguldak'ta şehitler gözyaşlarıyla anıldı.


Vali Yavuz Erkmen, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü'nde askeri ve sivil protokolle birlikte şehitler mezarlığına giderek şehit mezarlarını ziyaret etti.


18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 93. yıldönümü anma etkinlikleri, Şehitler Anıtında okunan İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından yapılan saygı atışıyla devam etti.

Zonguldak İl Müftüsü Refik Bulut tarafından Kur'an-ı Kerim okunarak dualar edildi. Şehitlikte elindeki karanfili mezara bırakmak isteyen şehit annesi Fatma Adakoğlu, duygulanarak gözyaşlarına hakim olamadı.

Vali Yavuz Erkmen'e sarılarak ağlayan Adakoğlu, 1997 yılında oğlu Kamil'in Kuzey Irak'ta şehit olmasına rağmen unutamadıklarını söyledi.

Terörün bitmesini isteyen Adakoğlu, içinin çok dolu olduğunu belirterek "Bitmedi bu terör olayı, bitiremediler. Çok canlarımız gitti. bitmesini çok istiyoruz Çok üzülüyoruz. Bitmeyecek herhalde" diye konuştu. Adakoğlu, elindeki gülü gözyaşları arasında bir şehidin mezarına dikti. Şehit mezarlarının başında küçük yaştaki çocuklarda herkesle beraber el açarak dua ettiler.


18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 93. yıldönümü anma etkinliklerine Zonguldak Şehitler Anıtında Vali Yavuz Erkmen'in yanı sıra 3. Jandarma Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Erhan Güder, Belediye Başkanı Secaattin Gonca, Emniyet Müdürü Atilla Çınar, Şehit Aileleri Derneği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, daire müdürleri, askeri erkan ve vatandaşlar yer aldı

iha
Yayın Tarihi : 18 Mart 2008 Salı 17:39:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?