3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Seka Camii onarıldı

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde bulunan Seka Cami'si onarıldı.

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesi Seka Caddesi üzerinde bulunan Seka Cami'si Çaycuma İlçe Müftülüğü ve Seka Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından kürsü, minber ve mihrabı çinilerle kaplanırken, nakış işlemleri bitirildi.

Halılar ise yenilerek vatandaşların hizmetine sunuldu. İlçe Müftülüğü tarafından ilçede olan bazı camilerin ise bakımdan geçtiği de bildirilirken 2006 yılı içerisinde Seka Cami'sinde dernek yönetimi kurularak cami ile ilgili birçok düzenlemeler gerçekleştirildi.

Dernek Başkanı Muzaffer Kerman, “2006 yılında devir aldığımız Seka Camii Koruma ve Yaşatma Derneği olarak dernek yönetimindeki değerli arkadaşlarımızla, cami hocamız ve cemaatimizle işbirliği ile gerçekten çok güzel çalışmalar yaptık. Camimize şelaleli bir bahçe kazandırdık. Camimizin tüm pencerelerini yeniledik. Camimizin çevre düzenlemesini yaptık. Kamelyalı bahçemizde çay ocağımız mevcut, ücretsiz olarak cemaatimize çay ikram ediyoruz. Tuvalet ve şadırvanımızı yaptık. Kubbelerimizin kaplamalarını yaptık. Camimizin dış boyalarını bitirdik. Bu günlerde de camimizin nakış işlerini, çini işlerini bitirdik. Halıları yeniledik. Gece gündüz bu caminin güzelleşmesi ve cemaatinin huzurla ibadet edebilmesi için çalışıyoruz. Evde oturamıyoruz. Dernek üyelerimizin hepsi de bu camiye cemaat olmak, hizmet etmek için çalışıyor. Biz emekli insanlarız. Huzuru burada bulduk” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2008 Çarşamba 17:14:38
Güncelleme :17 Aralık 2008 Çarşamba 17:19:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?