3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Sembolik diplomalarını aldılar

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Alaplı Meslek Yüksekokulu son sınıf öğrencileri düzenlenen törenle sembolik olarak diplomalarını aldılar.


Alaplı Meslek Yüksekokulu Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen törene Karaelmas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz, Rektör Yardımcıları, Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, Alaplı Belediye Başkanı Ekrem Yazıcı, Alaplı Cumhuriyet Başsavcısı Nihat Öztürk, Alaplı Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr.Zekai Güner, öğretim üyeleri, öğretim görevlileri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve öğrencilerin yakınlarından oluşan kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. Törende konuşan Z.K.Ü Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz, Karaelmas Üniversitesinin önceliğin öğrencilere ait olduğu, öğrenci merkezli bir üniversite olduğunu belirterek, "Yaşamınızın yeni bir döneminde size ailelerinizle birlikte öncelikle sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum. Yaşamınızı planlarken, kendi ailelerinizi kurarken, iş yaşantınızı kurarken kısa vadeli düşünmeyiniz. Uzun dönemli planlar yapınız. Kendinize ailenize çalıştığınız kurumlara ve ülkenize karşı daima dürüst olunuz. Büyük Önderimiz Atatürk'ün söylediği gibi akıl ve bilim yolundan ayrılmayınız. Soru sormaktan çekinmeyiniz. Soru sormaz iseniz yargılayamazsınız, doğruyu bulamazsınız" dedi.


Prof. Dr. Açıkgöz konuşmasına şu şekilde devam etti:
"Bizim ülkemiz çok değerlidir. Türkiye Cumhuriyeti çok değerlidir. Bizim ülkemizin sınırları başkaları tarafından cetvelle çizilmemiştir. Ülkemizin her karışında şehitlerimizin kanı vardır. Ülkemizin insanı, kadını erkeği, doğulusu batılısı, kuzeylisi güneylisi, Atatürk'ümüze inanmış ve Cumhuriyet devrimlerini yaparak çağdaş dünyada yerini almıştır. Gün bilim ve teknoloji günüdür. Biz daha çok bilimsel çalışma yapmaya, daha çok insanımızın beyninden yararlanmaya mecburuz. Sanata ve sanatçıya daha çok kucak açmak zorundayız. Daha çok insanımızın yaratıcılığından yararlanmak zorundayız. Her bir vatandaşımızı dünyadaki eşdeğerinden daha iyi konuma getirmek zorundayız. Dünya yüzeyinde herkes şunu iyi bilmelidir. Bu ülkede Atatürk'ün çocukları ortadan kaldırılmadan kimseye yeni yeni sınırlar çizdirtmeyiz. Devrimlerimizden ödün vermeyiz. Cumhuriyet değerlerimize dil uzattırmayız."


Alaplı Kaymakamı Aydın Memük de konuşmasında, "Alaplı Meslek Yüksekokulu'nun 2 bin 149 öğrenciyle eğitim ve öğretimde çok büyük başarılar elde etti. Ülkemize yararlı insanlar yetiştiren bu okulumuz, başarılarını daha da yükselterek sürdürecektir" dedi.


Alaplı Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Zekai Güner ise, "Bu yıl Yüksekokul'dan 412'si birinci öğretim, 372'si de ikici öğretim olmak üzere toplam 784 öğrenci mezun oldu. Öğrencileri topluma kazandırmak, iş dünyasına yetişmiş teknik eleman kazandırmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz" şeklinde konuştu.


Konuşmaların ardından bölümlerinde dereceye giren öğrencilere diplomaları ve okulun şildi takdim edildi. Mezun olan tüm öğrencilere de sembolik olarak diplomaları verildi.

.
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2008 Salı 19:01:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?