3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Şemsi Denizer anıldı

GMİS eski Genel Başkanı ve Türk-İş Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Şemsi Denizer, ölümünün 9. yılında evinin önünde yapılan törenle anıldı.

Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı ve Türk-İş Genel Sekreteri iken 6 Ağustos 1999 tarihinde evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Şemsi Denizer, ölümünün 9. yılında evinin önünde yapılan törenle anıldı. Denizer için ilk tören öldürüldüğü yer olan Bahçelievler Mahallesi'ndeki evinin önünde düzenlendi.

Törene, Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, Türkiye Muhtarlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Şerafettin Nas, Zonguldak İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Kalaycıoğlu, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Muammer Ataç, Şemsi Denizer'in kardeşi GMİS Genel Başkanı Ramazan Denizer, Ramazan Denizer'in kızı Ayça Turan, Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) Başkanı Atilla Öksüz, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Zonguldak Temsilcisi Osman Sav'ın yanı sıra sendika üyeleri ve yönetim kurulu ile Şemsi Denizer'in sevenleri katıldı.

Törende konuşan GMİS Genel Başkan Yardımcısı Rahmi Yaman, Şemsi Denizer'in yaktığı sendikacılık meşalesini taşıdıklarını ve bundan böyle de Denizer'in verdiği demokrasi mücadelesinin ışığında yol almaya devam edeceklerini söyledi.

Yaman, yaptığı konuşmada, "Bundan 9 sene önce bir suikast sonucu hayatını kaybeden sendikacılık hayatının duayeni rahmetli başkanımız Şemsi Denizer'i anma gününde bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederiz. Ölümünün üzerinden 9 yıl geçmesine rağmen ne Zonguldaklılar ne de Türkiye'deki işçi sınıfı tarafından asla unutulmadı. Akılcılığı demokrasiye olan bağlılığı işçi sınıfının demokratik hak mücadelesinde laik olduğu kazanımları elde edebilmek için ortaya koyduğu mücadele yöntemi onu ölümsüzleştirmiştir. Değerli genel başkanım siz ebediyette rahat uyuyun asla maden işçileri ve Zonguldak sizi unutmayacaktır" dedi.

Şemsi Denizer'i anma töreninde Ramazan Denizer ve kızı Ayça Turan duygu dolu anlar yaşadı. Yaman'ın konuşmasının ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Anma töreninde bulunanlar "Şemsi Denizer ölmedi kalbimizde yaşıyor" sloganlarını atarak Şemsi Denizer'in katledildiği yere kırmızı karanfiller bıraktı. Anma töreninin sona ermesinin ardından Ramazan Denizer törene katılanlarla kucaklaştı.
Şemsi Denizer, 1990 "Büyük Madenci Grevi" ile tüm dünyaya örnek olan ve 150 bine yakın kişinin katıldığı 4-8 Ocak 1991 Zonguldak-Ankara Yürüyüşü'nün liderliğini yapmıştı.

iha
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2008 Çarşamba 15:14:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
aytuğ esel IP: 81.215.202.xxx Tarih : 7.08.2008 14:10:43

sayın başkanımı bende rahmetle anıp kederli ailesie tekrar baş saglığı diliyorum.Yanlız aklımın almadığı devletin elinde olan katil nasıl konuşturulamaz 1. suç değil 2. suç değil