2
Mayıs
2024
Perşembe
ZONGULDAK

Şemsi Denizer unutulmadı

Türk-İş Genel Sekreteri ve Genel Maden İş Sendikası (GMİS) Genel Başkanı iken uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Şemsi Denizer için anma töreni düzenlendi. Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda (TTK) çalışan madencilerin üye olduğu GMİS'in eski Genel Başkanı Şemsi Denizer, 6 yıl önce Zonguldak'taki evinin önünde silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybetmişti.

Denizer için bugün, saldırıya uğradığı evinin önünde ve Çaycuma İlçesi Gökçehatipliler Köyü'nde bulunan mezarı başında anma töreni düzenlendi. Evinin önünde yapılan törene sendika yöneticileri ve madenciler katıldı. GMİS Genel Başkan Yardımcısı Rahmi Yaman, "Bundan 6 yıl önce haince öldürülen genel başkanımızı rahmetle anıyoruz. Onun bize gösterdiği ilkeler doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Genel başkanımız öldükten sonra çok şey değişti. TTK küçültülüyor ve satılıyor. Ülkedeki birçok kamu kurum ve kuruluşu özelleştiriliyor. Türkiye'nin Denizer gibi bir çok insana ihtiyacı var" dedi.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından, yönetici ve madenciler tarafından Denizer'in öldürüldüğü yere karanfil bırakıldı. Madenciler, "Denizer ölmedi" şeklinde slogan atarak, Denizer'in mezarı başına gitti ve burada da bir anma töreni düzenledi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2005 Cumartesi 15:36:25
Güncelleme :7 Ağustos 2005 Pazar 15:28:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Vedat ATASOY IP: 81.214.93.xxx Tarih : 14.08.2005 03:01:27
Şemsi DENİZER gerçekten büyük insandı.Çok değerliydi.Zonguldaklı olarak onu unutmak elbetteki mümkün değildir.