3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Sendika önünde basın açıklaması

Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda çalışan madencilerin aralarında oluşturdukları ve Tabanın Sesi Hareketi ismini verdikleri grup, Genel Maden İşçileri Sendikası önünde basın açıklaması yaptı.


Maden işçilerinden oluşan Tabanın Sesi Hareketi üyeleri, Genel Maden İşçileri Sendikası binası önünde toplanarak, basın açıklaması yaptı. Açıklamada, sendika yöneticilerin maaşlarının azaltılmasından kıdem tazminatının yasal sınırı dışında sendika yöneticilerine tazminat ödenmesine kadar seçimi çıkar çatışmasına sürükleyecek uygulamaların kaldırılması istendi. Tabanın Sesi Hareketi adına açıklamayı yapan Ahmet Öztürk, "Hafta sonu yapılacak genel kurul, TTK ve MTA'daki iş yerlerimizin bir bir kapatılıp, işlerimizin taşeronlara ihale edildiği, resen emeklilik uygulamasının devam ettiği, yeni işe alınan arkadaşlarımıza sefalet ücreti dayatıldığı bir ortamda gerçekleşiyor.

Tüm bu olan bitene sessiz kalan sendikamızdaki bu gelişmeyi sendikal ilkelere değil de bize göre çıkar çatışmaları şekillendiriyor. Tüm havza çapında maden işçilerinin vicdani sesi olmak üzere yola çıkan bizler, 'tabanın sesi' adıyla bir araya geldik. Sendikamızın içinde bulunduğu bu utanç verici durumdan kurtulması için önerilirimizden olan metni ilk çalışma olarak TTK ve MTA işyerlerinde imzaya açtık. kimi bölgelerde bası ve engellemelere karşın kısa sürede 2 bin 500 madencinin imzasını toplamayı başardık" dedi.


Açıklamanın ardından işçiler uzun süre alkış temposu tuttu. Daha sonra grup, genel başkan adayları Ramazan Denizer ve Ramis Muslu'yu ziyaret ederek taleplerini iletti. Adaylar da göreve gelmelerinin ardından bu taleplerin uygulamaya geçilmesi yönünde gereken çalışmaları başlatacaklarını ifade etti.
Bina çevresinde ve içerisinde polis geniş güvenlik tedbirleri alırken, işçiler içeriye aranarak alındı.

İha
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2008 Perşembe 09:30:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
işçi hakkı bırakıldı sendika yöneticilerinin bireysel hakları savaşı başladı IP: 88.244.79.xxx Tarih : 28.11.2008 09:21:35

evet hiç şaşırmadım işçilerin aranarak içeri alınmasına çünkü sendika ve işçi arasında büyük bir uçurum var hiç bir zaman işçinin hakkını savunduklarını görmedimki tek yaptıkları bireysel çıkarları .neden tepki gösteremediki acaba sayın denizer onlar benim ailem aranmalarına gerek yok diye.dünyanın en ağır işini yapıyoruz bu resmen kanıtlanmıştır ama ne yazıkki son yıllarda tüm haklarımız elimizden alındı sendikamız olduğu halde maaşlarımız eritildi bir çok işçi kısmı bizimle aynı maaşı alıyor ..maden işçisi kaderine bırakıldı oysa böylemi olmalı ..tüm sendikalrın aksine en çok yıllık aidatı biz yerin altında her gün riskle ve en zor şartlarda kazanarak hak etmeyenlere ödetiliyoruz.