4
Mayıs
2024
Cumartesi
ZONGULDAK

Sendikacılardan protesto

Tarım ve Ormancılık Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Tarım Orkam-Sen) Zonguldak Şube Başkanı Erdem, çalışanların maaşlarını çektikleri bankaların yaptığı yardımların çalışanlara dağıtılmasını istedi. 

Tarım Orkam-Sen Zonguldak Şube Başkanı Erdoğan Erdem, kamu çalışanlarının maaş aldıkları bankaların rekabet nedeniyle kurumlara promosyon olarak ayni veya nakdi yardımlarda bulunduğunu belirterek, bankalar tarafından kurumlara yapılan bağış niteliğindeki bu yardımların demirbaşa kayıtlarının yapılıp yapılmadığının ve nerede, kimler tarafından kullanıldığının bilinmediğini söyledi. Erdem, çalışanların maaşlarının yatırıldığı bankaların kurumlara yaptığı bağış niteliğindeki yardımların çalışanlara dağıtılmasını istediklerini de belirtti. 

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü önünde bir grup sendika üyesiyle açıklama yapan Erdoğan Erdem, Muhasebat Genel Müdürlüğü'nün genel tebliğinde, çalışanların maaşlarını almak için hesap açtırılacak bankalarla ilgili düzenlemelerin bulunduğunu söyleyerek, "Kamu çalışanlarının maaşlarını bankalardan almaya başlamalarından sonra bankalar kendi aralarında rekabete girerek, kurumlara ciddi anlamda yardım yapmayı teklif ederek sözleşmeler imzalayarak daha çok nakdi, bazen de ayni yardımlarda bulunmaktadır. Kurumlar ile bankalar arasında yapılan sözleşmeler şeffaf olmadığı için kamu çalışanları rahatsız olmaktadır. Çünkü bu bağış ve promosyonlar kamu çalışanlarının sayesinde alınmaktadır" dedi. 

Erdem, Orman Bölge ile İşletme Müdürlükleri'nde tüm çalışanları kapsayan ve "Banka yardımlarının çalışanlara dağıtılıp dağıtılmaması" yönünde yapılan ankette yüzde 95 oranında bu yardımların çalışanlara dağıtılmasına "evet" sonucunun çıktığını kaydetti. Erdem, "Bankalardan dağıtılan maaşların asıl sahipleri olan ve zor şartlar altında yaşamlarını idame ettiren kamu görevlileri arasında bu uygulamanın yaygınlaştırılarak, yardımların çalışanlara dağıtılması durumunda, kamu maliyesine ek bir yük getirmeden sosyal devlet ilkesinin gereği de yapılmış olacaktır. Yaklaşık 10 yıldır yapılan anlaşmalar doğrultusunda çalışanlar adına alınan bağış ve promosyonların kurum tarafından alındığı biliniyor. Ancak alınan bağış niteliğindeki promosyonların demirbaşa kaydının yapılıp yapılmadığı, nerede ve kimler tarafından kullanıldığı konusunda çalışanların hiçbir bilgisi bulunmamaktadır" şeklinde konuştu. 

Banka promosyon ve yardımlarının, Adalet Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı çalışanlarına dağıtıldığını belirten Erdem, Orman Bölge Müdürlüğü'ne konuyla ilgili başvurularına 3 aydır herhangi bir cevap alamadıklarını söyledi. 

Erdem, "2006 yılı Mayıs ayı itibariyle ilgili bankalarla yapılan 1 yıllık protokol anlaşmasından sağlanacak bağışların, çalışanlara eşit bir şekilde dağıtılmasını talep ediyoruz. Diğer kamu çalışanlarıyla birlikte konunun takipçisi olacağız. Aksine bir durumda anlaşılan bankanın çalışanlarımıza vermiş olduğu kredi kartlarını iade edip, gerekirse bankanın değiştirilmesi için girişimlerde bulunacağız" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2006 Salı 19:29:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?