3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Sendikalardan birlikte açıklama

BİRLİKTE TOPLANDILAR, AYRI AYRI AÇIKLAMA YAPTILAR

Zonguldak’ta Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) ve Türkiye Kamu Sen Zonguldak Şubeleri tarafından birlikte basın toplantısı düzenlendi. Birlikte alkış temposu tutan sendikacılar, ayrı ayrı açıklama yaptılar.

Zonguldak Madenci Anıtı önünde saat 12.30’da bir araya gelen KESK ve Türkiye Kamu Sen üyeleri, ortak bir basın açıklaması düzenlendi. Birlikte alkış temposu tutan üyeler, objektiflere birlikte poz verdiler. Üyeler ise kendi sendikalarında hazırlanan farklı açıklama metinlerini basına okudular. KESK Dönem Sözcüsü İsmail Yıldız, açıklamasında hükümetin ekonomik ve sosyal politikalarını eleştirdi. 25 kasım 2009 tarihinde hükümeti son kez uyardıklarını belirten Yıldız, “Çağrımıza kulak tıkadınız ama kamu emekçileri haklarının gasp edilmesine göz yummayacağız. Son kez uyaracağız ve bir günlük uyarı grevine gideceğimizi ilan ediyoruz. Birlikte mücadele etmek zorundayız. Çünkü emekçileri düşman gibi gören emeğe saldıranlar var. Bu saldırılara karşı birlik olmak durumundayız” ifadelerine yer verdi.

Türkiye Kamu Sen Zonguldak İl temsilcisi Salih Alemdar’da 1 günlük iş bırakma uyarı eylemini KESK ile birlikte yapacaklarını ifade ederken, tüm kamu çalışanlarına eyleme destek çağrısında bulundu.

Hafif sağnak yağış altında basın açıklamasını yapan sendikacılar, açıklamanın hemen ardından şemsiyeleri açarak, alandan ayrıldı.

BİRLİKTE TOPLANDILAR, AYRI AYRI AÇIKLAMA YAPTILAR
İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2009 Pazartesi 13:55:03
Güncelleme :2 Kasım 2009 Pazartesi 16:36:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?