7
Mayıs
2024
Salı
ZONGULDAK

Şenlikler basına tanıtıldı

KOZLU YAĞLI GÜREŞLERİ VE DAĞKÖY YAYLA ŞENLİKLERİ BASINA TANITILDI

Zonguldak’ta yapılacak olan 5. Kozlu Yağlı Güreşleri ve Dağköy Yayla Şenlikleri Komite Başkanı Ahmet Duyar, yaptığı basın toplantısında güreş turnuvasının Türkiye’de yapılan ilk altın kispet ödüllü bir turnuva olduğunu söyledi. Duyar, kendisinin de desteği ile yapılan tesislere sahip çıkılmasını istedi.

Ankara Yenimahalle İlçesi eski Belediye Başkanı ve Kozlu Yağlı Güreşleri ve Dağköy Yayla Şenlikleri Komite Başkanı Ahmet Duyar, güreş ağaları Tuncay Karakuş, Servet Aydın, pehlivanlardan İsmet Açıkgöz ve festival komitesi üyeleri ile birlikte Memurlar Lokali’nde basın toplantısı yaptı.

5 yıldır düzenlenen güreş turnuvalarına desteği nedeniyle basın mensuplarına teşekkür ederek konuşmasına başlayan Duyar, 300 pehlivanın turnuvaya davet edildiğini ve içerisinde güreşin efsane isimlerinin de yer aldığını kaydetti. Turnuvada, başpehlivanlara 1300 TL, Başaltı pehlivanlarına 1200 TL ödül verileceği açıklanırken büyük orta, küçük orta, deste gibi toplam 11 farklı kategorideki şampiyonlara ise 300 ile 1100 TL arasında değişen para ödülünün verileceği kaydedildi. Ayrıca Türkiye’de ilk kez altın kispet ödülünün verildiği turnuvada, dereceye giren diğer pehlivanlara da madalya verileceği ifade edildi.

Duyar, tesis ile ilgili bilgiler vererek, güreşin yapılacağı saha ve tesisteki tüm eksikliklerin giderildiğini söyledi. Duyar, “Sosyal, kültürel sanatsal etkinlikte bölge insanının bir ve beraber olmasını sağlayan etkinliğin kalitesi, organizasyondaki düzenlilikten taviz vermeden devam edeceğiz. Etkinliğin yapılacağı alandaki çalışma ve düzenlemeler tamamlandı. Hiçbir eksiklik yok. Her şey mükemmel. Saha ve çimleri, Kırkpınar da dahil olmak üzere Türkiye’deki bütün sahalardan ve çimlerden daha iyi. Bunu güreşçiler ve Federasyon yetkilileri söylüyor. Bugüne kadarki turnuvalarda ise ortalama 10 bin insanımızın takip ettiğini gördük. Bugüne kadar etkinliği bir güne sığdırdık. Bundan sonra bir günün yetmeyeceğini net olarak gördük. 2, 3 güne daha sonra da bir haftaya çıkartılması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

 

DUYAR, TESİSE SAHİP ÇIKILMASINI İSTEDİ

Tesisin yöreye kazandırılmasında büyük destek veren Duyar, tesisin senede bir kez kullanılması ve diğer günlerde atıl vaziyette bulunması nedeniyle büyük üzüntü duyduğunu söyledi.

Güreşe ve tesislere sahip çıkılması konusunda çağrıda bulunan Duyar, şöyle konuştu;

“Bizi, biz yapan değerlerin güçlendirilmesi korunması konusunda hepimize görev düşüyor. Tesis yılın 365 gün, 24 saat ve ücretsiz olarak kamunun hizmetine açık. Sahip olduğumuz değerlerin farkında olmadığımızı düşünüyorum. Diğer yerlerdeki zenginliklerden çok daha fazlamız olan doğa güzelliğimiz var. Eksiğimiz ise yeterince tanıtamıyor, duyuramıyor olmamızdır. Söz konusu hizmet olunca kol kola girmemiz gerekir. Basit düşüncelerle, kısıtlı düşüncelerle, hizmete harcayacağımız enerjiyi didişmeye harcarsak, bundan hepimiz zarar görür. Aksi halde faydası hepimize olur. Küçük düşünenlerin, büyük hizmetlere imza atacağını düşünmüyorum. Toplum olarak gücümüzü zayıflatmak isteyenler, dostluk ve kardeşliğimizi zedelemek isteyebilir. Siyasi görüşü yaşam tarzı ne olursa olsun, bize destek verin. Ortak değerlere sahip çıkmamız gerekir. Güzel bir tesis, senede bir kez kullanılıyorsa, burada bir eksiklik vardır. Acaba neden, birleştirici ve bütünleştirici özelliği olan spor etkinlikleri, 24 saat açık olmasına rağmen ve hiçbir ücret talep edilmemesine rağmen bu tesiste yapılmaz? Tüm kurum ve kuruluşları da bu konuda daha fazla hassasiyet göstermelerini rica ediyorum. Güreş alanını yanına atıcılık alanı yapılacak. Buranın yarı atıl vaziyette kaldığını düşünüyorum. Zonguldak’ı daha iyi bir noktaya getirmek istiyoruz.”

Duyar, Zonguldak Valiliği, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İL Müdürlüğü ile Güreş Federasyonu yetkililere verdikleri destek nedeniyle teşekkür etti. Tüm sivil toplum kuruluşların ve siyasi parti temsilcileri ile belediye başkan ile milletvekillerinin tamamını etkinliği davetini yineleyen Duyar, turnuva bu yıl halk aşıklarının da davet edildiğini kaydetti.

Toplantı öncesinde ise katılımcılara kahvaltı ikram edildi.

 

EFSANE GÜREŞÇİLER GELİYOR

25 Temmuz Pazar Günü saat 11.00’da başlayacak turnuvaya katılacak pehlivanların içerisinde efsane isimlerde orada bulunuyor. Katılması planlanan pehlivanların arasında Ahmet Taşçı, Savaş Yıldırım, Şükrü Kozan, Ahmet Kavakçı, Ziya Ünlü ve Murat Gençtürk, Hüseyin Şahinalp, Aydın Polatçı, Ömer Arslantaş, Fatih Bakır, Murat Aydoğdu, Murat Başdemir, Nuri Zengin, Osman Özgür, Murat Hikmet gibi isimler yer alıyor.

KOZLU YAĞLI GÜREŞLERİ VE DAĞKÖY YAYLA ŞENLİKLERİ BASINA TANITILDI
KOZLU YAĞLI GÜREŞLERİ VE DAĞKÖY YAYLA ŞENLİKLERİ BASINA TANITILDI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2010 Salı 14:50:04
Güncelleme :20 Temmuz 2010 Salı 16:42:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?