3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Şenol Azman Posbıyık'ı eleştirdi

DSP Kdz. Ereğli Belediye Meclis Üyesi adayı Şenol Azman, yerel bir televizyonda canlı yayına katılarak CHP Belediye Başkan adayı Halil Posbıyık'ı eleştirdi.


Demokratik Sol Parti (DSP) Kdz. Ereğli Belediye Meclis Üyesi adayı Şenol Azman, ilçe yerel yayın yapan bir televizyona katılarak CHP Kdz. Ereğli Belediye Başkan adayı Halil Posbıyık'ı eleştirdi. Azman, Posbıyık'a ait soruşturma dosyalarını inceleyen Mülkiye Müfettişi Adem Ceylan'ın akrabalarına Posbıyık'ın iki gözleme dükkanı verdiğini iddia ederken, Ceylan ile Posbıyık'ın danışman ilan ettiği Kemal Özer'in akraba olduklarını ileri sürdü.

Programın önemli bir bölümünde, eski Belediye Başkanı ve CHP Ereğli Belediye Başkan adayı Halil Posbıyık'ı eleştiren Azman, “Bize bölücü demenin karşılığı, siyasi bencilliktir” dedi. 15 yıl önce Posbıyık'ın eski Başkan Ruhi Cöbekoğlu'ndan görevi devraldığını ancak seçim sürecinde Cöbekoğlu'nun kendisine “Bölücü” şeklinde ithamda bulunmadığını belirten Azman, “Kendi kapısının önünü temizleyemeyenler, komşusunun kapısının önüne bakamaz” diye konuştu. Posbıyık'ın geçtiğimiz günlerde Emniyet Müdürlüğü'nde ifade verdiğini de hatırlatan Azman, “Kendisi, bilirkişi olarak Emniyet'e davet edildiğini söylüyor.

Oysaki öyle değil. Kamyon Garajı ile ilgili ifade vermek için zanlı olarak Emniyet'e gitti” dedi. Posbıyık'a ait soruşturma dosyalarının her geçen gün arttığını söyleyen Azman, “Sadece son dönem değil, geçmişe dönük 10 yıl da incelenmeli. Mülkiye müfettişi Adem Ceylan'ın imza attığı dosyalar tekrar gözden geçirilmeli” dedi.
Posbıyık'ın Ceylan'ın akrabalarına sahilde iki gözleme dükkanı verdiğini ve Ceylan'ın Posbıyık'ın “danışman” ilan ettiği Kemal Özer'in akrabası olduğunu iddia eden Azman, “Bazı gerçekler ortaya çıkacak” şeklinde konuştu. Ereğli'nin son 15 yılda bazı kazanımlar elde ettiğini ancak çok şey kaybettiğini belirten Azman, sözlerini şöyle sürdürdü:


“Festivaller, ilçenin gözünü açtı ama esnafı aradan çıkardı. Sahil ve festivalden başka Ereğli'de hiçbir şey yapılmadı. Belediye Başkanı sanki bahçıvanmış gibi lale soğanı dikip, çim ekti. Artık Ereğli bir 5 yıl daha kaybetmemeli. Biz, Belediye Başkan adayımız Boray Baycık ile tertemiz bir sayfa açıyoruz. Yalana, talana, harama son demek isteyenler sandıkta tercihini bizden yana yapmalı.”

İha
Yayın Tarihi : 14 Mart 2009 Cumartesi 17:12:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?