3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Seracılık kursu törenle açıldı

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde seracılık kursunun açılış töreni düzenlendi.


Çaycuma ilçesi Saltukova Beldesi Belediye Meclis Salonunda Çaycuma İlçe Tarım Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi tarafından seracılık kursu açılış töreni düzenlendi.

Seranın açılış kursuna, Çaycuma İlçe Tarım Müdürü Aydın Çelik, Çaycuma Halk Eğitim Merkezi Müdürü Zülfikar Uçar, Çaycuma Ziraat Odası Başkanı İsmail İnan, Çaycuma Esnaf Odası Başkanı Hayri Kandemir, ZOnguldak İl Tarım Müdürü vekili Yaşar Erdoğan, Saltukova Belediye Başkanı Adil Düzlü ve kursiyerler katıldı. Tarım İlçe Müdürü Aydın Çelik asıl hedeflerinin gıda güvenliği olduğunu söyledi.

Çelik, "Asıl hedefimiz gıda güvenliğidir. Doğru ilacın doğru zamanda doğru dosda yapılmasıdır. Bu anlatılanları öğrenenler ilaçlı meyve ve sebzeyi kendilerinin yemesini bırakın pazarda bile satmamaya başlıyor. Bu kurslarla Tarım Bakanlığı'nın çiftçilere sağladığı destekleri de anlatma imkanı buluyoruz. Kurslarda sosyal etkinliklerimiz de oluyor. Daha önceki kurslarda düzenlediğimiz teknik gezilerimiz bu dönemde devam edecektir" diye konuştu.


Saltukova Belediye Başkanı Adil Düzlü yaptığı konuşmasında ihtiyaç sahiplerinin belediyenin ilgi alanına girdiğini kaydetti. Düzlü, "Belediye olarak her zaman ihtiyaç sahipleri ilgi alanımıza girmektedir. Tarım tekniklerini doğru uygulayamamız nedeniyle bu güne kadar emeklerimiz boşa gidiyordu yada düşük verim elde ediyorduk. Umarım alacağımız bu bilgilerle doğrusunu yaparız. Bu hepimizin aldığı verimi ve ekonomik koşulları da etkileyecektir. Çevrenizi de uyarın" dedi.


Zonguldak İl Tarım Müdür Vekili Yaşar Erdoğan da "Arazileri değerlendirelim. Para kazanmayı öğrenirsek toprakları da boş bırakmamayı öğreneceğiz. Tarımı teşvik için devletin destekleri de oluyor. Boş arazileri gördükçe yüreğim yanıyor" diye konuştu.
Halk Eğitim Merkezi Müdürü Zülfikar Uçar da, evleri dolaşarak kursiyer topladığı gerekçesiyle Adil Düzlü'ye teşekkür etti.

İha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 18:36:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?