3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Sertifikalarını Bakan'dan aldılar

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Zonguldak'ın yer altında çalışacakların eğitim merkezi olacağını kaydetti. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Güler, Zonguldak'ta Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) İş Güvenliği ve Eğitim Daire Başkanlığı'nda düzenlenen, ''Yeraltı Maden İşletmelerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Semineri'' sertifika törenine katıldı. 

Bakan Güler, eğitimsiz hiç kimseyi ocağa sokmayarak rahat uyumak istediklerini ifade ederek, "Bu çalışmayla ilgili gerekirse Maden Kanunu'na bir madde koyacağız. Bunun için TTK'ya özel bir emir veriyorum. Bu sizin işiniz, yeraltı madenciliğini en iyi siz yapıyorsunuz. Ben artık 'işçimiz, teknisyenimiz, mühendisimiz göçük altın kaldı' denmesini istemiyorum. Burada eğitimi en iyi verecek kişi, ülke varsa araştırılacak. Hangi ülkeyse kişi orada eğitimini alacak ve daha sonra diğerlerini eğitecek. Zonguldak sadece kömürün değil, yeraltında çalışacakların da eğitim merkezi konumuna gelecek. Bu çalışma Türkiye'de ilk olacak ve masrafını da biz karşılayacağız. Eğitim almayan hiç kimse yeraltına inemeyecek. Bununla ilgili kesinlikle ödün vermeyecek, masraf ve fedakarlıktan kaçınmayacağız. Bu program, kömürün yanı sıra tüm yeraltındaki madenler için de geçerli olacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'na bu konuda teklif getireceğim'' dedi. 

Bakan Güler, daha sonra 44 kursiyere sertifikalarını verdi.
iha
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2006 Cumartesi 11:23:00
Güncelleme :25 Kasım 2006 Cumartesi 17:36:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?