3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

SES'ten yemek ücretlerine tepki

Zonguldak Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Sağlıkta Dönüşüm Projesi'nin sağlık çalışanlarının haklarını elinden aldığını iddia etti.


SES Zonguldak Şubesi Başkanı Halil Karagülmez, Atatürk Devlet Hastanesi önünde yaptığı basın açıklamasında, sağlıkta dönüşüm projesinin sağlık çalışanlarının haklarını elinden aldığını ileri sürdü.

Sağlık çalışanlarının güvencesiz çalıştırıldığı ve çalışanların yükünün ağırlaştığını anlatan Karagülmez, "Küresel sermaye ve içerisinde İMF'nin dayatmaları ile sağlık hizmetini piyasalaştıranlar 'Sağlıkta Dönüşüm Programı' sağlık alanında tahribata devam etmektedir. Sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin güvencesiz çalıştırılması yaygınlaştırılıyor, iş yükü giderek artırılıyor. İnsanca yaşamak için koşullar düzeltilmesi gerekirken bunun aksine haklarımız birer birer elimizden alınıyor" dedi.


Mart 2008 tarihine kadar Sağlık Bakanlığı ve üniversite hastanelerinde görev yapan personelden yemek ücreti alınmadığını hatırlatan Karagülmez, şöyle konuştu:"Siyasi iktidarın Maliye Bakanlığı, 11.03.2008 tarih ve 2736 sayılı bakanlıklara, valiliklere ve rektörlüklere gönderdiği genel yazı ile çalışanlardan yemek ücreti alınmasını istemiş."

İha
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 16:38:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?