2
Mayıs
2024
Perşembe
ZONGULDAK

Sevdirerek meslek öğretiyorlar

Zonguldak Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ramazan Tabuktekin, öğrencilerin eğitim kalitesini yükseltmek ve okula bağlamak için esnaftan topladığı bağışlarla öğle yemeği vererek, ihtiyaç sahibi gençlerin eksiklerini karşılıyor.

Zonguldak'ta yoksul ve dar gelirli aileler çocuklarının ileride bir meslek sahibi olmaları için Mesleki Eğitim Merkezi'ne gönderiyor. Okul Müdürü Ramazan Tabuktekin, on yıldır öğrencileri okula bağlamak ve meslek sahibi olmaları için her gün öğle yemeği veriyor. Tamamen odalar ve esnaf tarafından karşılanan yemeğin maliyeti için okul müdürü, vatandaşın adağını ve esnafın yardımlarını beklediklerini söyledi.

Yaklaşık 500 öğrencinin olduğu okulda 70 öğrenci yemek yiyebiliyor. Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ramazan Tabutekin, "Mesleki Eğitim Merkezi'nde 1995 yılından itibaren düzenli olarak yoksul ve dar gelirli öğrencilere yemek vermeye çalışıyoruz. Çıraklık Eğitim Merkezine gelen öğrenciler öğle yemeğinde üç çeşit yemek yiyorlar. Bu yemek tamamen esnaf ve odaların katkıları ile gerçekleşiyor. Burada Zonguldak için kaliteli eleman yetiştiriyoruz. Kursa gelen çocukların çoğunluğu dar gelirli ailelerin çocuklarından oluşuyor. Zengin aileler, çocuklarını eğitim merkezlerine göndermiyor. Yemek sayesinde öğrenciler okula daha çok bağlanıyor ve daha verimli oluyorlar. Bu çocukların her biri ileride iyi bir esnaf ve kaliteli bir usta olacaklar. Öğrencilerin yemeklerinde yardımcı olacak gönüllü kurum, kuruluşlar, özel sektör ve odaların yardımlarını bekliyoruz. Ayrıca adağı olan ve yardımda bulunmak isteyen vatandaşların yardımlarını da bekliyoruz" dedi.

Kendini eğitime ve öğrencilerine adayan Tabutekin, öğrencilerin yemek ihtiyacını karşılamak için esnaftan, hayırsever vatandaşlar dan yardım topluyor ve öğrencilere öğle yemeği yediriyor. Öğrencilerin yemek yerken çok mutlu olduğunu belirten Ramazan Tabutekin, "Bu öğrenciler bizim çocuklarımız. Onlara yardımda bulunalım ki ileride Devletine ve Milletine faydalı bireyler olsunlar" diye konuştu.

Mesleki Eğitim Merkezinde kuaförlük başta olmak üzere 33 ayrı dalda kurs gören öğrenciler, Okul Müdürünün destekleri ile yedikleri yemeğin bütçelerine çok fayda getirdiğini söylediler. Gençler, "Müdürümüz bizleri düşünerek öğle yemeği yediriyor. Bazı arkadaşlarımızın maddi durumu gerçekten iyi değil. Yemek sayesinde okula ve mesleğimize daha çok bağlanıyoruz. Müdürümüz sadece yemek ihtiyacımızı karşılamıyor. Durumu iyi olmayan arkadaşların elbise ve ayakkabılarını da alıyor. Kendini bizlere adamış ve her konuda yardımcı oluyor" dediler.

.
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2005 Cumartesi 17:59:56
Güncelleme :3 Aralık 2005 Cumartesi 18:03:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?