3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Sevgililer Günü'nde anlamlı kampanya

14 Şubat 2007 tarihinde 4 aylık hamile iken kan pıhtılaşmaması sonucu hayatını kaybeden Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şebnem Hanioğlu Kargı, öğretim görevlileri ve öğrencileri tarafından düzenlenen kan kampanyası ile anıldı.


Zonguldak-Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şebnem Hanioğlu Kargı, 14 Şubat 2007 tarihinde akademik izinle yakınlarını ziyarete gittiği Ankara'da rahatsızlanarak ve Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılmış ve burada tüm müdahalelere rağmen kan pıhtılaşmaması sonucu hayatını kaybetmişti. Zonguldak Kaarelmas Üniversitesi Kan Merkezi Sorumlusu İshak Özel Tekin ve Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından Kargı'nın ölüm yıldönümünde 2. KanBağışı Kampanyası düzenlendi.

ZKÜ Rektörü Bektaş Açıkgöz'ün yanı sıra Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, İşadamı Hüsnü Sami Alpan, Rektör yardımcıları, öğretim görevlileri ve öğrenciler kampanyaya ilgi göstererek kan bağışında bulundu. Kan bağışı çağrısında bulunan Kampanya Koordinatörü Tekin, "Bugün, Sevgililer Günü ama bizim için çok daha farklı ve önemlidir. 2 yıl önce bugün elim bir hastalık sonucu çok sevdiğimiz Doçent Dr. Şebnem Hanioğlu Kargı'yı kaybettik. İnsanlığı, paylaşımcılığı, özelliklekan bağışı kampanyalarına verdiği desteğiyle özel bir insandı. Şansızlığı aramızdan bir kan hastalığıyla ayrılmasıdır.

Geçen yıldan başlayarak 14 Şubat yada onu takip eden bir hafta sonunda Şebnem'in anısına bir kahvaltı ve arkasından düzenlenecek bir kampanya ile onu anmaya devam etmek istiyoruz. Kızılay Düzce Bölge Müdürlüğü bu kampanyayı bizden devralacak ve gerçek amacına ulaştıracak. Umudumuz tüm Türkiye'de kampanyanın Kızılay tarafından yerine getirilmesidir.

Umudumuz 2 yıl sonra tüm Türkiye'dekampanyanın başlatılmasıdır. Bilindiği gibi kan bağışı günümüzde hak ettiği değeri görmeyen durumda. Kan bankalarımız ciddi sıkıntılar yaşamaktadır. Bizim amacımız, yüce Türk Milleti'nin duyarlılığını tekrar sağlamak. Kan bağışını hem kişinin kendi sağlığı ve hem de hastalar için çok önemli olduğunu, kanın üretilemeyen sentetik olarak elde edilemeyen çok değerli ürün olduğunu unutmamalıyız" dedi.


Kampanyayı düzenleyen ve destek verenlere teşekkür eden Rektör Açıkgöz, "Arkadaşlarımız bunu geleneksel hale getirdiler. Kampanya'nın anlamı Şebnem arkadaşımız hastalığı sırasında bir kanama problemi geçirdi. Kan ve ürünlerine ihtiyacı oldu. O zaman Zonguldak'tan kan köprüsü kuruldu.

Balıkçılar ve tüm esnaflar başta olmak üzerde herkes kan verdi. Biz bunu unutmuyoruz. Onun anısına kan kampanyası düzenleniyor. Kampanyayı düzenleyenlere ve katılanlara teşekkür ediyoruz. Hem Şebnem'i anıyoruz, hem onun
anısına bir şeyler yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.
Kampanya çerçevesinde 100 üniteyi aşkın çeşitli gruplarda kan toplandı.
 

İha
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2009 Cumartesi 20:35:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?