6
Mayıs
2024
Pazertesi
ZONGULDAK

Sevinç ve hüzün bir arada

HEM MUTLULUĞU HEM DE HÜZNÜ YAŞADI

Ergenekon operasyonu kapsamında tutuklu bulunan Başkent Üniversitesi Hastanesi kurucusu Prof.Dr. Mehmet Haberal'in annesi Medine Haberal, Türk Anneler Derneği tarafından 'Yılın Annesi' seçildi.

TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi'nde gerçekleştirilen ödül törenine Medine Haberal, oğulları Ali ve Osman Haberal ile kızı Mahiye Aktaş ile birlikte geldi. Türk Anneler Derneği Genel Başkanı Gül Baysal ve beraberindekiler, Medine Haberal'i kapıda karşıladı. Medine Haberal'a beyaz gül takdim eden Baysal, gazetecilere poz verdi.

Salonda gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını yapan Türk Anneler Derneği Genel Başkanı Gül Baysal, PKK'lıların annelerine yaptığı "çocuklarınızı dağdan indirin" çağrısı ile dikkat çekti. Atatürk'ün, dünyanın kıskandığı bir lider olduğunu hatırlatan Gül Baysal, okuduğu şiirle ilgi gördü. Şiirle, ülkenin bölünmeyeceğini belirten Baysal, "Bizlerin evlatları diğer ülkelerin evlatları gibi büyümez. Annelerinin gözünde hep küçük kalır. Türkiye Anneler Derneği, her yılın annelerini seçti. Askerlerin,

güvenlik güçlerinin, itfaiyecilerin annelerini yılın annesi seçti. Ama bu yıl Zonguldak'tan önemli bir ismi yılın annesi seçtik. Bu anne, insan sağlığına adım adım evlat yetiştirmek için çırpınan yüce Türk kadını Medine Haberal'dir" dedi.

HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNE İNANIYORUZ

Gül Baysal, Ergenekon operasyonu kapsamında tutuklu bulunan Prof. Dr. Mehmet Haberal'in Türkiye'de sağlık açısından ilkleri başlattığını anlattı. Mehmet Haberal'in çok önemli bir tıp adamı olduğunu anlatan Gül Baysal, şunları söyledi: "İnsanlar doğuştan kaderleri ile yaşar. Tanrı, insana çekebileceği yükü versin. Hukukun üstünlüğüne ölesiye inanıyoruz. Devletle, ordunun arasında bir saç kılı kadar mesafenin giremeyeceği inancındayız. Dış odaklar huzurumuzu bozuyor. Mehmet Haberal'a geçmiş olsun. Analar

daha fazla üzülmesin. Hukuk ve adalet daha hızlı ilerlesin."

DAĞDAN İNİN, DEVLETE GÜVENİN

Türk Anneler Derneği Genel Başkanı Gül Baysal, PKK'lıların annelerine de çağrıda bulundu. Akan yaşların bir tarafta mavi diğer tarafta yeşil olmayacağını dile getiren Baysal, sözlerine şöyle devam etti: "PKK'lıların da anası ana Mehmetçiğin de anası anadır. Gözyaşı bir tarafta mavi diğer tarafta yeşil akmıyor.

Evlatlarınızı dağdan indirin. Türkiye Cumhuriyeti Atatürk'ün kurduğu devlettir. Yolunuz açık olsun. En yakın zamanda adaletin tecellisi ile Haberal da bize dönsün. Dağdan inin, devlete güvenin. Daha dün çiğdem gibi çocukları şehit verdik. Buna yürek dayanmaz. Bu vatan hepimizin vatanıdır."

AĞABEYİMİN ÖZGÜRLÜĞÜ ELİNDEN ALINMIŞ DURUMDA

Başkent Üniversitesi Hastanesi Rektörü Ali Haberal, Ergenekon tutuklusu Prof.Dr. Mehmet Haberal'in özgürlüğünün elinden alındığını söyledi. Suç olmadan yapılan sorgulamanın ve adaletin yeri olmadığını belirten Ali Haberal, şöyle konuştu: "Bu yılın Haberal Ailesi olarak farklı önemi var. Üzücü olayları ardı ardına yaşadık. Ailemizin büyüğü Mehmet Haberal, ülkemizdeki gelişen koşullar nedeniyle aramızda bulunmuyor. Ağabeyimin özgürlükleri elinden alınmış durumda. Hastanede tedavi altına alınmış

durumdadır. Bu gelişen noktada ifadeler ve koşulların tamamlanmasına rağmen ağabeyim ve şu an onunla birlikte bu koşullarda sıkıntı içinde bulunan herkesin bir an önce hukuksal açıdan özgürlüğüne kavuşmasını temenni ediyorum. Suç olmadan yapılan sorgulamanın da adaletin de yeri yok."

Prof.Dr. Mehmet Haberal'in annesi Medine Haberal de ödülü almaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Mutluluk ve hüznü bir arada yaşadığını söyleyen Haberal, "Bu ödülü almaktan mutluyum. Ama oğlumun bir yıldır yüzünü göremedim. Hem mutluyum hem de hüzünlüyüm" dedi.

Konuşmaların ardından Medine Haberal'a plaket ve çiçek takdim edildi. Programın sonunda dernek üyeleri hatıra fotoğrafı çektirdi.

HEM MUTLULUĞU HEM DE HÜZNÜ YAŞADI
HEM MUTLULUĞU HEM DE HÜZNÜ YAŞADI
HEM MUTLULUĞU HEM DE HÜZNÜ YAŞADI
HEM MUTLULUĞU HEM DE HÜZNÜ YAŞADI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2010 Perşembe 17:23:03
Güncelleme :29 Nisan 2010 Perşembe 17:28:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?