3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Seyyar satıcıyı böyle kurtardı

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde belediye çatısına çıkan seyyar satıcıyı kurtaran itfaiye eri, "Ölümü göze alarak, önce Aydın'ı tuttum, sonra da iple bağladım" dedi.


Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde 'Kara Murat' ve 'hızlı' lakaplarıyla tanınan itfaiye eri Murat Bostanıvar, Çaycuma ilçesinde belediye binasına çıkan Seyyar satıcı Aydın Açıkgöz'ü kurtarma anını anlattı. Ölümü göze alarak, Aydın Açıkgözü tutuğunu belirten Murat Bostancı, "Belediye Başkanı ile Aydın Açıkgöz telefonla görüştüler. Bankanın bulunduğu alanan tezgah açtırılmaması nedeniyle intihar etmek istemiş.

Gerek yangınlarda, gerekse bu gibi durumlarda işimiz çok zor oluyor. Her an ölümle burun buruna kalıyoruz. Bunu bilerek, görevimizi yapıyoruz. Çatıda da, Belediye başkanıyla görüşürken Aydın'ın yanına yaklaştım. Ölümü göze alarak Aydın'ı tutmayı başardım. Atlarsa veya düşerse beni de aşağı götüreceğini biliyordum. Sonra da ip aklımıza geldi.

Allah'ın izniyle ipide bağladım ve Aydın'ı yukarı çektik" dedi. Çatının uç kısmından biraz daha yukarıya çektikten sonra Aydın Açıkgöz'ü yanağından öpen Murat Bostanıvar, bir süre konuştuğu Aydın Açıkgöz'ü sakinleştirmeyi de başarmıştı.
Kara Murat Lakaplı itfaiye eri, benzer bir olayla karşılaşması halinde yine aynı hamleyi çekinmeden yapacağını ifade etti.

İha
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2009 Çarşamba 18:11:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?