3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

SGK İl Müdürü'nden açıklamalar

Sosyal Güvenlik İl Müdürü Muharrem Demirci, 1 Ekim 2008 tarihinde yürürlüğe giren Sosyal Güvenlik Reformu’na ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


Sosyal Güvenlik İl Müdürü Muharrem Demirci, yürürlüğe giren Sosyal Güvenlik Reformu’nun ülkemizde yaşayan tüm toplum kesimlerini ilgilendirdiğini kaydetti. Genel Sağlık Sigortasına kayıtları yapılan sigortalıların hiçbir sosyal güvenlik kapsamına dahil olmadıkları halde sağlık yardımlarından yararlanabildiklerini ifade eden Demirci şunları söyledi:
“1 Ekim 2008 tarihinde yürürlüğe giren Sosyal Güvenlik Reformu ülkemizde yaşayan tüm toplum kesimlerini ilgilendirmektedir. 1 Ekim 2008 tarihindeki Sosyal Güvenlik Reformu’na göre ülkemizde ilk defa Genel Sağlık Sigortası uygulamasına başlanılmıştır.

18 yaşına kadar tüm çocuklar babasının sosyal güvenliği olsun olmasın, sağlık hizmetlerinden yararlanmaktadır. İlimizde tarım sigortası yönüyle çok yüksek olduğu için tarım sigortalılarını da ilgilendiren değişiklik vardır. Tarım sigortalılarına devam eden sigortalılarımızdan vergi mükellefi olanlar 1 Ekim 2008 tarihi itibariyle vergi mükellefi nedeniyle Bağ-Kur’lu olmaları gerekmektedir. Bu nedenle tarım sigortalılığına devamları mümkün değildir. Ancak tekrar vergi mükellefliliklerini bitirdikleri tarihten itibaren yeniden başlayabilme imkanları vardır. Yine anonim şirketlerinin kurucu ortaklıklarının da 1 Ekim 2008 tarihi itibari ile sigortalılıkları bitmektedir.”

SEMİNERLER

Yürürlüğe giren reform ile sıklıkla personele eğitim seminerlerinin verildiğini dile getiren Demirci, Geçtiğimiz Mart ayının başında da Zonguldak’ta 3 hafta seminer verildiğini ifade etti. Demirci, “Şu anda 4-23 Mayıs 2009 tarihleri arasında da her daire başkanlığının ayrı, ayrı İstanbul’da seminerleri vardır. İlgili servislerden İstanbul’a görevliler gönderilecektir. Sosyal Güvenlik Reformu’nun toplum kesimlerine yerleşmesi ve uygulamanın tam yapılabilmesi için bu seminerlerin sık, sık yenilenmesi gerekmektedir. Ayrıca, Sosyal Güvenlik Haftası’nda da kayıt dışı istihdam ile mücadele konularında ve sosyal güvenlik bilincinin yerleşmesi konularında vurgu yapılacaktır” dedi.
 

İha
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2009 Perşembe 11:25:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?