3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

SGK'dan borcu olana kolaylık

Sosyal Güvenlik Zonguldak İl Müdürü Muharrem Demirci, borcu olan ancak ödeme kolaylığı olmasına rağmen müracaat etmeyenlere 20 günlük ek süre verildiğini kaydetti.


Sosyal Güvenlik Zonguldak İl Müdürü Muharrem Demirci, borcu olan ancak ödeme kolaylığı olmasına rağmen müracaat edemeyen işveren ve Bağ-Kur sigortalılarına 20 günlük ek süre verildiğini belirtti.

Demirci, yaptığı açıklamada SSK ve Bağ-Kur primi, idari para cezası, sosyal güvenlik destek primi borcu olan işveren ve Bağ-Kur sigortalılarına 20 günlük ek süre verildiğini ve bu sürenin 20 Ağustos 2008 itibaren başladığını 8 Eylül 2008 tarihine kadar süreceğini belirtti. Demirci, “SSK ve Bağ-Kur primi, idari para cezası, sosyal güvenlik destek primi borcu olan işveren ve Bağ-Kur sigortalılara 20 günlük ek süre verildi. Bu süre 20 Ağustos 2008 itibaren başladı ve 8 Eylül 2008 tarihine kadar sürecek. SSK yada Bağ-Kur prim borçlarını taksitle ödemeyenler ile borcu birikenler 5 puanlık sigorta indiriminden, ilave istihdamın karşılanması ve yeni iş yeri açıldığında yüzde 100 işveren priminin devlet tarafından karşılanması imkanından yararlanamayacak” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2008 Perşembe 10:24:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?