3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Sıcaklarda lağım kokusu isyanı

Kdz. Ereğli ilçesi Yeşiltepe Mahallesi sakinleri Kabasakal Deresi'nin sıcaklar nedeniyle kötü koku yaydığını belirterek, yetkililerin çözüm bulmasını istedi.


Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Yeşiltepe Mahallesi Göçmenler Sokak'ta bulunan vatandaşlar kabasakal deresi'nin sıcaklar nedeniyle kötü koku yaydığını belirterek tepki gösterdi. Derenin yanında bulunan İmam Hatip Lisesi, İmam Hatip Lisesi Yurdu ve Hacı Fevzi Özdemir Camii ve mahallenin kanalizasyon sularının dereye aktığını belirten mahalle sakinleri konuyu yetkililere ilettiklerini ve hala çözüm bulmadıklarını söyledi. Cami cemaati de deredeki kokunun öğle saatlerinde yoğunlaştığını belirterek, rahatsız olduklarını söyledi. Mahalle sakinleri de güz saatlerinde camları açamadıklarını belirterek, derenin temizlenmesini istedi.


Mahalleli geçmiş yıllarda meydana gelen sel nedeniyle derenin taştığını ve eski Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen'in bölgeyi inceleyerek 50 bin TL'lik ödenek çıkardığını ama sorunun halledilmediğini belirtti. Derenin yanında okul olduğunu ve bin üzerinde öğrencinin okuduğunu belirten mahalle sakinleri, çocukların hastalık kapma riskinin çok olduğunu belirtti. Derenin yanında bahçelerinin bulunduğunu belirten mahalleliler sebze yetiştiremediklerini söyledi. Mahalle sakinleri geçici olarak derenin içerisinde pisliğin alınarak temizlenmesini istedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2009 Perşembe 17:52:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?