3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Sıcakta yardım sırası

Zonguldak Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından, sosyal güvencesi olmayan fakirlere 60-80 TL arasında para dağıtılıyor.


Yeşil Kart sahibi fakir fukaranın müracaat etmesi halinde 60-80 TL arasında verilen yardım ücretinden faydalanmak isteyenler kent merkezindeki Vakıf Bank önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Sıcak hava nedeniyle sırada bekleyenler zor anlar yaşadı. Kimileri yanındaki kağıtlardan kimileri ise peçete açarak güneşten korunmaya çalıştı. Sabahın erken saatlerinden beri banka önünde beklemekten ve sıcaktan bunalanlar arasında zaman zaman tartışma yaşadı. Sırası gelenler polis ve güvenlik görevlileri gözetiminde bankaya alındı.


Kilimli beldesinde ailesiyle oturan Hayriye Kartal (12), eskiyen ayakkabısı için annesi ve ağabeyi ile birlikte sırada bekledi. Güneşten korunmak için polis barikatına yaslanarak bekleyen küçük kız, "Buraya annem ve ağabeyimle geldik. Annemin yardım parasını almasını bekliyoruz. Güneşten bunalınca gölgede bekliyorum. Sabah saat 08.00'den beri buradayız. Annemin aldığı yardım parası ile bana yeni ayakkabı alacağız. Kalan parayı da köye gitmek için otobüs parası olarak ayarlayacağız" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2009 Pazartesi 14:34:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?