3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Sigaranın zararları anlatıldı

Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ilköğretim okulu öğrencilerine sigaranın zararları anlatıldı.


Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı ve Sosyal Hastalıklar Şubesi Müdürü Esin İlhan ile Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Sağlık Dersi Öğretmenlerinden Emine Öztürk tarafından merkeze bağlı Yayla İlköğretim Okulu 7. ve 8. sınıf öğrencilerine sigaranın zararları anlatıldı. Zonguldak İl Tütün Kontrol Kurulunun 1. maddesine istinaden 18 yaş altı gençlerde tütün kullanımının sağlık açısından etkileri ve pasif içicilik konusunda bilinçlendirmeyi artırmak amacıyla okullara yönelik bu tür eğitimleri aralıksız olarak sürdürdüklerini belirten İl Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı ve Sosyal Hastalıkları Şubesi Müdürü Esin İlhan, "Tütün insan vücudunda bağımlılık yaptığı gibi kanser, enfeksiyon, kalp damar hastalıkları ve nörolojik hastalıklara neden olmaktadır.

Pasif sigara içiciliği özellikle küçük yaşlarda maruz kalındığından ileriki yaşlarda astım ve bronşit gibi solunum yolu hastalıklarına yol açtığı bilinmektedir. Eğitimde çevresel sigara dumanının maruz kalmanın sağlık üzerine olumsuz etkilerini de anlatan Esin İlhan, öğrencilerde birer duman avcısı olarak karşısındakini ve çevresindeki insanları uyarmaları gerekmektedir" dedi.


Yayla İlköğretim Okulu öğrencileri bilgilendirme toplantısının sonunda, toplantının iyi olduğunu ve sigaranın ne kadar zararlı olduğunu daha da iyi anladıklarını söyledi.

İha
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 15:56:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?