3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Sigarayı Bırakma Polikliniği açıldı

Zonguldak'ta, Sigarayı Bırakma Polikliniği törenle açıldı.


İl Tütün Kurulu kararınca Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü tarafından organize edilen Uzunmehmet Göğüs ve Meslek Hastalıkları Hastanesi'nde Sigarayı Bırakma Polikliniği açıldı.

Açılış törenine Zonguldak Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Mehmet Kızılcık, Uzunmehmet Göğüs ve Meslek Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Emin Palancı ile çok sayıda davetli katıldı. Polikliniğin açılış kurdelesini Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç kesti. Polikliniği gezen davetlilere poliklinik doktoru Metin Çelikiz tarafından bilgi verildi. Normal vatandaş, madenci ve sigara içen kişilerin röntgenleri aracılığıyla davetlilere bilgi veren Çelikiz, kömür tozu soluyan madencilerin kesinlikle sigara içmemesi gerektiğini ifade etti.

Poliklinikte Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç'a sigara kullanma testi yapıldı. Derin soluduğu nefesini ölçüm cihazına üfleyen Aylanç'ın sigara kullanmadığı öğrenildi.
Poliklinikte karbondioksit ölçüm cihazı, sigarayı bırakma ile ilgili el broşürleri ve görsel bilinçlendirme için televizyonların yer aldığı kaydedildi. Sigarayı bırakmaya karar verenlerin önce muayeneden geçirilerek nikotin bağımlılık düzeylerini ölçmek için test yapıldığı belirtildi. Sigarayı bırakacak kişilere hem medikal hem de psikolojik tedavi yapıldığı kaydedildi. Sigarayı bırakan kişilere ise hastane tarafından kitap İl Sağlık Müdürlüğü tarafından da Teşekkür Belgesi verileceği ifade edildi.

İha
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2008 Cuma 18:42:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?