3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Sigorta Acentelerine önemli uyarı

Sigorta acentelerine Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı'ndan uygun belgesi almak ve levhaya üye olmak zorunluluğunun getirildiği kaydedildi.


Zonguldak Ticaret Sanayi Odası'ndan (ZSTO) yapılan açıklamaya göre, 5684 sayılı Sigortacılık Kanunun geçici 7. maddesi uyarınca sigorta acentelerine 14 Haziran 2008 tarihine kadar Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı'ndan uygunluk belgesi almak ve levhaya üye olmak zorunluluğunun getirildiği kaydedildi. Başvurularda istenen belgeler, dilekçe ile form örnekleri, ödeme tutarları ile ilgili bilgilerin www.tobb.org.tr ile www.sigorta.org.tr adreslerinde yer aldığı bildirildi. Zonguldak Merkez ilçede bulunan sigorta acentelerinin başvuru dosyalarını Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından yetkilendirilen ZTSO'ya teslim edileceği kaydedildi.


Levhaya kaydı onaylanan işlemlerin duyurusu TOBB tarafından yapıldığı söylendi.

.
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2008 Çarşamba 18:08:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
zekeriya gök IP: 85.96.175.xxx Tarih : 12.06.2008 23:19:35

kastamonuda ticaret odası yokmukide bizi çorum ticaret odasına yönlendirmişler anlamış değiliz git coruma ufak bir evrakta kücük bir eksik gel kastamonuya git mühür yok surasından olmamış gel kastamonuya git coruma corum kastamonuya istanbuldan uzaktadır ulasım yok mutad vasıta yok araban yoksa özel şehirler arası taksi tutacaksın bir haftadır işlemleri bitiremedim tahminim odurki bitecek gibide değil ne olurdu kastamonu istanbul ankara ticaret odasına verselerdi daha iyi olmazmıydı kimdir bu işin müsebbibi lütfen ilgileniniz uzatsınlar süreyide birkaç kez seferimiz kaldı gidip gelmek için iki gün bir gece kesin SAYGILARIMLA