3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Silah kaçakçılığı zanlıları adliyede

Trabzon başta olmak üzere 8 ilde gerçekleştirilen operasyonda, silah kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 30 kişi bugün Of ilçesinde adliyeye çıkarıldı. 

Sorguları Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nde tamamlanan 30 kişi, bugün sabah Of ilçesine götürüldü. 

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı (KOM) koordinesinde, Trabzon Emniyet Müdürlüğü tarafından Doğu Karadeniz Bölgesi'nden diğer bölgelere el yapımı silahların kaçakçılığını yapan bir organizasyona yönelik operasyon düzenlenmişti. Operasyonda, örgütün liderliğini B.A.Ç., M.B. ve S.Ö. isimli şahısların yaptığı belirlendi. 

Trabzon merkez ile Of, Sürmene ve Maçka ilçelerinde 11 şahıs, Rize merkez ile Ardeşen, Pazar ve İyidere ilçelerinde 11 şahıs, Zonguldak'ta 1 şahıs, Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde 2 şahıs, Aydın'da 1 şahıs, Artvin merkez ile Hopa ve Arhavi ilçesinde 2 şahıs ve İstanbul'da da 2 şahıs olmak üzere toplam 30 kişi gözaltına alınmıştı. 

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde bulunan imalathanelerde yasa dışı yollardan el yapımı silah imalatının gerçekleştirildiği, yapımı tamamlanan silahların yurdun değişik bölgelerine çay paketleri ve bilgisayar kasası içerisinde otobüs kargoları ve kargo şirketleri vasıtasıyla gönderildiği tespit edilmişti.

.
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2008 Cuma 14:06:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?