3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Silahını getiren çocuğa hediye balık

Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı’nın (ZOKEV) düzenlediği "Oyuncak silahını getir, yaşatabileceğin bir canlıya sahip ol" kampanyasına çocuklar büyük ilgi gösterdi. Yanlarında getirdikleri oyuncak silahları teslim eden çocuklar yerine balık ve çiçek aldı.

Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi’nde gerçekleştirilen kampanyaya yaklaşık 250 çocuk katıldı. Çocuklar, ZOKEV’in "Oyuncak silahını getir, yaşatabileceğin bir canlıya sahip ol" kampanyasına ilgi göstererek evlerindeki oyuncak silahları yetkililere teslim etti. Bunun karşılığında ise akvaryum balığı ya da fidan aldı.

ZOKEV Başkanı Prof. Dr. Vedat Didari kampanyaya gösterilen ilginin kendilerini sevindirdiğini söyleyerek, "Özellikle çocuk bayramında böyle bir etkinlik düzenlemek istedik. Çünkü televizyon ve filmlerde yer alan şiddet görüntüleri çocukların beyinlerinde yer ediyor ve onarılması güç sorunlarla karşılaşabiliyoruz. Böyle bir etkinlik düzenleyerek en azından çocuklarımıza silahın kötü olduğunu anlatarak canlı bir varlığı yetiştirme mutluluğu vermek istedik" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2005 Cumartesi 20:40:36
Güncelleme :25 Nisan 2005 Pazartesi 13:38:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?