3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Sinan Yılmaz Temmuz'da asker!

SİNAN YILMAZ TEMMUZ'DA ASKER OLACAK

Ünlü şarkıcı Sinan Yılmaz, Temmuz ayında asker olacağını söyledi.

Şarkıcı Sinan Yılmaz, Zonguldak'ın Ereğli İlçe Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ı makamında ziyaret etti. Posbıyık ile karşı karşıya gelince Kaptaş havasını söyleyerek oynamaya başlayan Yılmaz, Ereğli'de olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ve Ereğli'ye geldiğinde kendi memleketine gelmiş gibi olduğunu söyledi. Posbıyık'la sohbet eden Sinan Yılmaz, basın mensuplarının soruları üzerine son albümüne koyduğu 'Kaptaş havası' hakkında da açıklamalarda yaptı.

Parçayı yeni nesle sevdirmek için düzenleme yaptıklarını ve eleştirilerin olumlu yönde olduğunu kaydeden Yılmaz, Kaptaş havasını albüme aldıklarında Ereğli'deki sanatçıların müziğini koymayı da unutmadıklarını söyledi. Yılmaz, "Kaptaş havasının ilk girişindeki keman müziği Ereğli'deki müzisyen arkadaşlarımıza ait. Buradan aldığımız lezzeti, aldık İstanbul'a götürdük. Kaptaş havasının özüne baktığımızda daha ağırdır ama 2009 yılında bu şarkımızı yeni nesle sevdirmemiz için onların anlayacağı dilden, onların anlayabileceği frekanstan girmeye çalıştık. Onlar zaten

yavaş yavaş bizi dinleye dinleye diğerleri de dinlenecektir. O yüzden altyapılarını daha güçlü yaptık. Kaptaş havasının hem Ereğli halkı için hem de çevre il ve ilçeleri için güzel bir şey olmasını istiyoruz. Programlarımda kolbastıyı çalıyorum ayrı bir hava, Ereğli Kaptaş'ı çalıyorum ayrı bir hava oluyor" dedi. Yılmaz, Temmuz ayında asker olacağını belirterek, bedelli askerlik olduğu için büyük ihtimal birliğinin de Burdur olacağını kaydetti.

Ereğli Belediye Başkanı Posbıyık ise, "Kolbastıda oynanan oyunun hareketleri nasıl kolbastıyı destekliyorsa, Kaptaş havasında oynanan oyunun da Kaptaş havasını desteklemesi gerekiyor. Kaptaş havasının da kendine has olan oyunu için ayrı bir çalışma yapılması gerekiyor. Ereğli'de müzisyen olarak uğraşan ve Kaptaş havasını iyi bilenleri bir yerde toplayıp gerekirse bir sunum bile yapılabilir" dedi.

Bunun üzerine Sinan Yılmaz, Kaptaş havasının operasını bile yapabileceğini söyledi.

SİNAN YILMAZ TEMMUZ'DA ASKER OLACAK
SİNAN YILMAZ TEMMUZ'DA ASKER OLACAK
İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2009 Çarşamba 18:07:05
Güncelleme :30 Aralık 2009 Çarşamba 18:26:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?