3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Sınıfın tek erkek öğrencisi

Yanlış tercih kodlaması sonucu Sağlık Meslek Lisesi Hemşirelik Bölümünü kazanan Fethullah Uçar, 23 kız arasında tek erkek öğrenci olarak eğitimini sürdürüyor.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Kandilli beldesinde, Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı başvurusunda yanlış kodlama yapması nedeniyle okulun bu yıl açılan hemşirelik bölümününü kazanan 9. sınıf öğrencisi Uçar, okula kaydını yaptırmasının ardından 24 kişilik sınıfta tek erkek öğrenci olarak eğitim ve öğretime başladı.

Bir süre tek erkek öğrenci olmanın yaşadığı zorlukları sınıf arkadaşlarının desteğiyle aşan Uçar, okulundan başarıyla mezun olmayı hedefliyor. Fethullah Uçar, AA muhabirine, tercih formunda hata yapması nedeniyle hemşirelik bölümünü kazandığını, başlangıçta tereddüt etmesine karşın okula kaydını yaptırdığını söyledi.

Hastanelerde son dönemlerde erkek hemşirelerin görevlendirilmesiyle toplumda mesleğe bakış açısının değiştiğini anlatan Uçar, şöyle konuştu: “Hemşirelik mesleğini seviyorum. Sağlık alanında çalışmak ve insanlara yardımcı olmayı çok istiyorum. Okula kaydımı yaptırınca sınıfta tek erkek öğrenci olmamdan dolayı bazı sıkıntılar yaşadım. Arkadaş edinirken çekingen kaldım. Fakat kısa sürede arkadaşlarıma alışıp, kaynaştık. Derslerimde de başarılıyım. Ancak, okulun Acil Tıp Teknisyenliği bölümündeki erkek öğrenci arkadaşlarımın esprilerine maruz kalıyorum. Hemşireliğin simgesi olan sus işaretini yaparak, 'hemşire nasılsın?' gibi sözlerle benimle şakalaşıyorlar. Artık herkes bana alıştı, iyi bir hemşire olacağıma inanıyorum. Yanlış tercih kodlamasıyla girdiğim bölümden başarıyla mezun olmayı sabırsızlıkla bekliyorum. Ayrıca, iş imkanının fazla oluşu da benim için avantaj teşkil ediyor.”

Uçar'la aynı sınıfta okuyan Çiğdem Aydın da sınıftaki tek erkek olan arkadaşının ilk başlarda kendileriyle konuşmaktan çekindiğini belirterek, “Okul Müdürümüz Güleser Yılmaz, arkadaşımızla görüşme yaparak, artık hemşireliğin erkekler arasında yaygınlaştığını, toplumun da buna alıştığını söyledi. Uçar da daha sonra sıkıntılarını aştı. Aramızda hiçbir ayrımcılık yok. Hepimiz çok iyi arkadaşız” dedi

.
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2008 Perşembe 16:48:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?